Türk tiyatrosunun son dönem ünlü oyuncularından ve Yalan Dünya dizisi ile adını Türkiye’ye duyuran Hakan Meriçliler, Trabzonspor Dergisi'nden Alanaattin Kazancı’ya konuştu. 
Trabzonspor’a olan sevgisini ve oğlunun Trabzonspor ile olan bir anısını aktaran Meriçliler, dikkat çeken sözlerle Bordo-Mavili taraftarların gönlünü fethetti. 

İŞTE O ROPÖRTAJ’DAN BAZI KISIMLAR:

Tiyatro denince akla gelen ilk isimlerden olmasına rağmen dizi sektöründe adını duyuran Hakan Meriçliler, tam bir Trabzon aşığı. Eşi ve oğlu Trabzon doğumlu olan Hakan Meriçliler, Trabzon'a olan sevgisini şöyle anlatıyor: "10 yıl Trabzon'da yaşadım. Her taşın', sokağını bilirim. 10 yıl boyunca kimse ile bir sorun yaşamadım. Trabzon benim için çok özel bir şehir. Her zaman kalbimde yeri çok büyük olacak."

Tiyatro da oynarken çok tanınmıyordum diyen Hakan Meriçliler, sinemaya geçtikten sonra, "Trabzon 'da tanınan biri olmuştum. Şimdi dizilerde oynamaya başlayınca da Türkiye'de tanınan bir sima haline geldim. Yani kısacası artık bana her yer Trabzon oldu" diyor. 

Yalan Dünya dizisindeki Çağatay rolüyle hafızalara kazınan Hakan Meriçliler, Kurdar Vadisi, Büyük Buluşma, Menekşe ile Halil ve Deli Saraylı gibi dizilerin yanı sıra, bir çok sinema filminde rol aldı. Meriçliler, Trabzon Devlet Tiyatrosu adına ise birçok oyun sergiledi. Meriçliler'in sergilediği oyunlar arasında Kanuni Sultan Süleyman rolü uzun süre hafızalardan silinmedi.

"TRABZON ASIĞIYIM" 
26 Ocak 1968 yılında İzmir’de doğan Hakan Meriçliler, Trabzon'dan bahsederken gözlerinin içi gülüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi tiyatro ve oyunculuk bölümünden mezun olan Hakan Meriçliler ilk olarak Sivas Devlet Tiyatrosuna stajyer sanatçı olarak atandı. Ardından 2010 yılında Trabzon Devlet Tiyatrosuna geçince Hakan Meriçliler'in hayatı bir anda değişti. Hakan Meriçliler Trabzon'a atanmasının ardından yaşananları şöyle anlattı: 

"10 sene Trabzon’da kaldım. Çok ciddi dostlarım vardır. Trabzon'a gelirken önce çok korktum. Çünkü benim alıştığım Ege deniziydi, parlaktı. Trabzon'a geldikten sonra denize bir baktım, 'Bu benim denizim değil' dedim. Beni çok uyardılar; 'Trabzonlular şöyledir, böyledirler' diye. Ama bir ay sonra baktım ki sen olduğun gibiysen kabul görmemen imkansız Trabzonlular çok tatlı insanlar. O kadar yere girdim çıktım hiçbir sorun yasamadım. Çok güzel dostluklar edindim orada."

Meriçliler, Trabzon'dayken sürekli olarak maçlara gittiğini de vurgulayarak, "Trabzon yemeklerine bayılırım. Bir de eşim Trabzonlu olduğu için Trabzon'a dair her konuya hakimim.

"TRABZON'DA MAÇLARI KAÇIRMAZ DIM" 
"Trabzon büyük bir değişim içerisinde. Deniz kenarından karayolu geçmesi beni çok üzdü. Trabzon'dayken tüm maçlara gıderdim.1995-1996 yılında kaçan şampiyonluk zamanı stattaydım. Aykut (Kocaman) golü attığında çok üzüldüm. Fanatik olmadım hiçbir zaman ama Fenerbahçe'yi o andan itibaren sevemedim. Bütün yıl orada durdum ve şampiyonluğu beklemiştim. Ve şampiyonluk kaçında orada benim film kopmuştu. Trabzon güldür güldürdü o dönemlerde. O dönem oynanan futbol müthiş bir futboldu. Seyirlik bir futboldu. şampiyon olup çok başka bir döneme atılacakken, çok saçma bir şey oldu benim bakış açıma göre" dedi.

Kanuni'yi oynadınız bir dönem onla ilgili anınız var mı? 

O dönemin gazetelerinde çok yer aldı o rolüm. O gün karar verip Ankara'ya yürüseydim bütün Trabzon arkamdan gelirdi her halde. Kanuni’nin evinin önünde Kanuni kostümüyle bir konuşma yapmam İstendi. O gün tüm devlet erkanı toplandı ve kağıtlar olmadan konuşma yapmaya başladım. Konuşmam Trabzon ile ilgiliydi. 
Konuşmamı şu şekilde yaptım: "Bir zamanlar benim kurduğum Trabzon'da binalar dimdik ayakta dururdu, benim binalarım nerede? Bir zamanlar benim Karadeniz’imde balıklar bir derya gibi kaynardı, benim balıklarım nerede? Bir zamanlar benim Trabzon’umda insanların yüzü gülerdi benim insanlarım nerede? Bu konuşma tamamen doğaçlamaydı. Vali filan kala kaldı. Ondan sonra ayağa kalktım ve bütün pilav[ari halka dağıttım. Müftü; "Bugün Osmanlı İmparatorluğu olsaydı o tahtta siz olurdunuz" dedi bana. Ben iki kere oynadım Kanuni Sultan Süleyman’ı. Çok büyük keyif aldım. 

Oğlunuz Trabzon'da mı doğdu? 

Oğlum Trabzon’da doğdu ve 6 yaşına kadar Trabzon’da büyüdü. Annesi Trabzonsporludur. Eski eşim. O da devlet tiyatrosu oyuncusudur. Trabzon’un Kavala Köyünden. Oğlum tipik bir Trabzonludur. Beraber basket oynarız. Geçenlerde Trabzonsporlu bir arkadaşımı ziyarete gittik. Hangi takımı tutuyorsun diye sordu. O da Trabzonspor deyince 20 yıldır takdiği armasını çıkartıp oğluma hediye etti. Ben de uzun yıllar Karşıyaka’da kalecilik yaptım. O kadar çok çamurlanıp geliyordum ki eve, deliydim biraz kalecilikte…

Trabzonspor Dergisi