Theo Bongonda, geleceğin en önemli oyuncuları arasında yer alabilecek potansiyele sahip bir isim. Celta Vigo, Manchester City’ye, Nolito’yu sattığı zamanda teknik direktör Eduardo Berizzo’dan onun boşluğunu Bongondo’yu alarak doldurmuştu. 21 yaşındaki oyuncu özellikle hızı ve driplingleriyle dikkat çekiyor. Top tekniği son derece yüksek bir futbolcu. Klasik bir sol kanat oyuncusunun olması yanında çok yönlülüğüyle de hücümda fark yaratabiliyor. Sol kanat, onun en iyi olduğu yer. Bu bölgeyi oldukça aktif şekilde kullanıyor.

Atak gücü daha iyi
Uzaktan attığı şutlar, onun tehlikeli özelliklerinden biri. Savunma konusunda biraz zaafları var. Açıkçası atak     gücü daha iyi. Geliştirmesi gereken yerlerden biri de, ceza sahasına girdiği zaman daha doğru kararlar vermesi konusundaki eksikliği. Ancak henüz 21 yaşında olan bir futbolcudan bahsediyoruz. Bunları da zamanla aşacaktır. Genç olduğu için Türk futboluna uyum süreci fazla uzun sürmeyecektir. Başarıya ve öğrenmeye aç bir isim.

Yalın ayak futbol oynadı

Trabzonspor’un yeni transferi Theo Bongonda’nın futbola çıplak ayaklarla başladığı ve uzun süre sonra kramponları ayağına geçirdiği ortaya çıktı.

Ülkesinde JMG Lierse futbol akademisinden yetişen 21 yaşındaki Belçikalı oyuncu yetiştiği kurumun kuralı olarak bu yönde bir eğitim aldı. Antrenmanlara kramponsuz çıktı, genç yaşta yine kuralın bir parçası olarak yapılan hazırlık maçlarında da yalın ayakla oynadı. 5 yıllık bu dönemi 2013’te Zulte Waregem’e transfer olarak geride bıraktı.

Bongonda aynı zamanda bir dönem Galatasaray forması giyen Jason Denayer’in yakın arkadaşı... Aynı dönemde JMG akademisinde yer alan ve futbolu beraber öğrenen bu iki isim, o dönem akademinin en parlak oyuncuları olarak gösteriliyordu. Aradan geçen yılların otoriteleri yanıltmadığı, iki ismin de geldikleri yer itibariyle kendilerini haklı çıkardığına dikkat çekiliyor.

Futbolu yalınayak öğrenen oyuncu, ilerleyen dönemde ise bunun büyük yararını gördü. Hem sol, hem sağ kanatta rahatlıkla görev alabilen yetenekli oyuncunun tekniğini o döneme borçlu olduğu belirtiliyor. En önemli özelliği ise sürati... Bu süratini daha çok top ayağındayken sergiliyor.

Topla birlikte adımlaması kusursuza yakın olan futbolcu, bir anda hızlanmasıyla çok kolay rakip eksiltebiliyor. La Liga’nın en çok faulle durdurulan kanat oyuncularından olan Bongonda etkili sol ayağıyla açtığı ortalarla tehlikeli oluyor, çaprazdan çektiği etkili şutlarla kaleyi de yokluyor.