Ünye Trabzonsporlular Derneği’nin geleneksel hale getirdiği iftar organizasyonuna ilgi yine büyük oldu. Ünye dışından gelen davetlilerin de katılımı ile gerçekleşen iftarda Filistin halkı için de dualar edildi.

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat OCAK,Samsun/Terme Emniyet Müdürü Ahmet ÇELİK,Gazeteci Yazar Harun ÇELİK, HaberTS.com sitesi Spor Müdürü Emre VURAL ile Trabzon’dan gelen davetlilerin katılımı ile gerçekleşen iftara ev sahipliği yapan Ünye Trabzonsporlular Derneği Başkanı Dr.Cevdet BİRİNCİ ilçe dışından gelen misafirleri ile birlikte Ünye’li Trabzonsporlular  ve civar illerden gelen taraftarları ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 Birinci, ''Bütün Trabzonsporlular, büyük bir ailedir. Biz Ünyeli Trabzonsporlular olarak bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz''  dedi.
Trabzonspor taraftarları tarafından çok sevilen gazeteci yazar Harun Çelik ise yaptığı konuşmasında Ünye’de olmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu belirtirken ''Bize Her Yer Trabzon sözünü çok iddialı bulanlar oluyor ama bu akşam burada Ünyeli Trabzonsporlular'ın katılımıyla gerçekleşen  bu program, bu sözün en büyük ispatlarından biridir.
Bizim hemşerilerimiz  Trabzonlu olanlar değil, Trabzonsporlu olanlardır dedi.''

''Bu akşam burada bir araya geldiğimiz Ünyeliler öz ve öz hemşerimizdir. Ünye'de hemşerilerimiz arasında yer almaktan mutluluk duyuyorum.''
Çelik,  İsrail'in Gazze'de yapığı katliamlara da değinerek, ''terör devleti İsrail'in Gazze'de yapılan katliamını  bütün Trabzonsporlular olarak nefretle kınıyoruz.  Mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzun bilinmesini de istiyoruz'' diye konuştu.

İftar sonunda Ünye müftülüğünde görev yapan din görevlisi Süleyman Şemsek tarafından Kur’an-ı Kerim okunurken Filistin’de zulüm gören müslümanlar için de dua edildi.

Ünye Trabzonsporlular Derneği’nin organizasyonunda Ünye'de bir araya gelen Trabzonsporlular, Trabzonspor'un 47. yılının yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Ünye İskelesi’nde görkemli bir meşale şov gerçekleştirdiler.

Trabzonspor Kulübü’nün kuruluşunun 47.yıldönümü kutlamaları çerçevesinde İstanbul ve Trabzon’da yapılan etkinliklere Ünye’den de destek veren Ünye Trabzonsporlular Derneği Basın Sözcüsü Metin Tamtürk “Ünye de bu akşam Trabzonsporlular'ın  gösterdiği birlik ve beraberlik, herkes örnek olacak nitelikteydi.Şu anda bizimle aynı anda İstanbul  Haliç'i meşalelerle ışıl ışıl aydınlatan İstanbul'daki  taraftarımızla bir gönül köprüsü kurulduğu hissedildi.İstanbul,Trabzon ve  Türkiye'deki tüm renktaşlarımıza Ünye'den selamlar gönderiyoruz'' dedi.

Meşela şovun ardından Ünye İskelesi’nden Cumhuriyet Meydan’ında oluşturulan Ramazan ayı etkinliklerine katılan Trabzonsporlu taraftarlar ''Katil İsrail Orta Doğu'dan Defol'' ve ''Kahrolsun İsrail'' sloganları atarken Ünye’liler de alkışlarla destek verdiler.