Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Kulüpler Birliği Toplantısının ardından açıklamalar yaptı. Deplasman yasağının kalması ile ilgili olarak Usta, “Her hiç kimsenin bu transferlerle birlikte hadi şampiyonluk geliyor tamamdır havasına kapılmaması lazım. Bu bir süreç. Taraftarımızın bu sene sevk ve idare etme açısından iyi iş çıkaracağına inanıyorum.  

Aslında bu karar bugüne kadar uygunana taraftarların belli maçlara gidememesi ülkemize yakışan durum değildi. 15 Temmuz  ile birlikte madem ülke böyle bütünlük sergiledi madem bizim de bütün futbol takımları olarak bu yasakları kaldırma zamanı gelmişti. Tabi bu Emniyetin de vermesi gereken karar” dedi.

Usta, şike konusunda ve Fenerbahçelilerin olayı FETÖ’ye yıkma girişimleri ile ilgili olarak ise, “Fenerbahçe konusu ise... Fenerbahçe ile FETÖ arasında bir durum var bir konu var. Türkiye’nin FETÖ ile ilişkili durumu var. Bir de Fenerbahçe ile Trabzonspor’un arasında konu var. Türkiye’nin meselesi bütün kulüplerin ve Trabzonspor’un meselesidir. 79 milyon ile bu ülkenin tarafındayız. Orada dediğim gibi sapa sağlam duruş sergilememiz gerek. Fenerbahçe’nin FETÖ ile bir durumu varsa, Fenerbahçe’ye bu anlamda haksızlık yapıldıysa bende Fenerbahçe’nin arkasında dururum. Ama Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında ki kimse şike konusunu karıştırmasın. Şuan da FETÖ başka bir şey. O başka bir şey. Ama Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında şike konusunda orada bir dakika duralım. Trabzonspor sonuna kadar hakkının savunucusudur. Bu dalga içinde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında ki şike konusunu kimse bohçalayıp bir yere atmaya kalkmasın” dedi.