“Galatasaray galibiyetiyle gururlandık ancak Trabzon bir kaç derbi galibiyetiyle mutlu olacak takım değil. İstanbul’da kazandık, yine kazanabiliriz”

“Haftalar geçtikçe bir şeylerin düzeleceğine inanıyorduk. Düzeldiğini de görüyoruz. Bunların bir kısmını hocamız, bir kısmını biz çözeceğiz”

Deplasmanda elde edilen Galatasaray galibiyetiyle yeniden doğuş sinyalleri veren Trabzonspor, şimdi de aynı şekilde güçlü rakibi Beşiktaş’ı da İstanbul’da yenerek üst sıralara tırmanmanın hesaplarını yapıyor. Takımdaki son durum ve oluşan olumlu hava ile ilgili açıklamalar yapan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, derbinin önemine vurgu yaptı. İstanbul’da yine galip gelebileceklerine vurgu yapan Usta, “Trabzonspor bir sezonda bir kaç derbi kazanıp mutlu olacak takım değil. Galatasaray galibiyetiyle tabii ki gururlandırdık. Keşke Rize galibiyetiyle de taçlandırabilseydik. Bu hafta da bir başka ezeli rakibimiz Beşiktaş ile karşılaşacağız. Dünyanın her yerinde büyük maçların camialar için yeri farklıdır. İstanbulda kazandık, yine kazanabiliriz”
diye konuştu. 

‘Devre arasında transfer yapacağız’

Takımdaki son durum ve yapılacak transferlerle ilgili de konuşan Usta, “Haftalar geçtikçe bir şeylerin düzeleceğine inanıyorduk. Düzeldiğini de görüyoruz. Hâlâ sıkıntı yaşanan noktalar tabii ki var. Bunların bir kısmını hocamız, bir kısmını biz çözeceğiz. Devre arasında transfer yapacağız ama bunu doğru bildiklerimizden vazgeçmeden yapacağız. Sadece eleştirmek için eleştirenlere çok fazla takılmadan işleri yürüteceğiz” sözlerini sarfetti. 

‘Akyazı pozitif etkileyecek’

Yapımında sona gelinen Akyazı Stadı ile ilgili düşünceleri ve camiadan beklentilerinden bahseden Usta, “Yeni stadın bize çok pozitif bir hava getireceğine inanıyorum. Bir çok alanda mücadele ediyoruz. Bir çok projeyle uğraşıyoruz. Bunları destekleyecek en önemli unsur takımın alacağı saha sonuçları. Bunları kısa sürede ve aynı anda gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

‘Bu, sıradan bir lig yarışı değil’

Başarı için taraftara ihtiyaçları olduğundan bahseden ve içinde bulunduklarını durumun önemine vurgu yapan Başkan Usta, “Taraftarların kombine ve loca meselesine biraz farklı gözle bakması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu sezon Trabzonspor’un sıradan lig yarışında olduğu bir sezon değil, komple ekonomisinin ve stratejisinin değiştiği bir sezon. Bu yolda da en büyük destekçimiz bize en çok moral verecek unsur Trabzonspor taraftarıdır. Olaya bir de böyle bakmalarını istiyoruz” diye konuştu.

‘Yanal ile sorunumuz yok’

Trabzonspor’da Rize beraberliğinin faturası, büyük hatalar yapan savunma ve hücum hattı kadar teknik direktör Ersun Yanal’a da çıkarılmış, deneyimli hocanın 89. dakikada tek değişik yapması yönetime mesaj olarak yorumlanmıştı. Bu konuya da değinen Usta, “Ersun hoca bize böyle mesajlar vermez, kendisiyle çok iyi iletişimimiz var. Hocanın böyle bir yolla mesaj vereceğini düşünmüyorum” yorumunda bulundu.   

Kaynak: Fanatik