Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal'la yolların ayrılmasına rağmen sular durulmadı. Yönetim üzerindeki baskı bütün yoğunluğuyla devam ediyor. Başta Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen olmak üzere kulübün ileri gelenleri seçimli kongre gerekliliğini açıkça dillendirmeye başladılar. Yönetimin parçalara bölünmüş görüntüsüyle bu krizi yönetmesinin mümkün olmadığı konuşulurken, daha büyük hatalara ve kayıplara zemin hazırlanılmasından endişe ediliyor.

HER DÖNEM ETKİSİ HİSSEDİLDİ

Kulübün yeniden ayağa kaldırılmasında toplumsal mutabakatla oluşacak bir yönetime ihtiyaç duyulduğu gerçeği seslendirilirken gözler Faruk Özak'a çevrildi. Kulübün fiilen içerisinde olmasa da Trabzonspor'un son 20 yıllık hikayesinde, başkanlığı bıraktığı dönemden bu yana direkt etkisi bulunan Özak'ın, taşıdığı sorumluluk nedeniyle aday olarak bunun gereklerine yerine getirmesi isteniyor. Eski futbolcu, kaptan ve başkan olarak Özak'ın buna mecburiyeti dile getiriliyor.

BAŞKANLARI ETKİLEMEKLE SUÇLANDI

Başkanlığı kulübün kasasında 3 milyon TL. varken Mehmet Ali Yılmaz'a teslim eden  Özak, bundan sonraki dönemde siyasete atılıp kulüpte etkin görev almasa da sürekli yapıya müdahale etmekle suçlandı. Özkan Sümer'i dışarıdan yönlendirmekle, Nuri Albayrak'a özel aracı yollayarak transfer yaptırmamakla, Atay Aktuğ'a muhalefet yapmakla, Sadri Şener yönetimini "şampiyonluk fotoğrafında bizimkiler olsun" diye dağıtmakla eleştirilen Özak son seçime de Muharrem Usta'yı desteklemişti.

USTA'YA KOŞULSUZ DESTEK VERDİ

Propaganda döneminde ekonomik sebepleri öne sürerek, Usta'nın siyasetle ilişkisine dikkat çekip, "Bu işin altından ancak bu adam kalkar" mesajıyla kamuoyunu yönlendiren Özak, şimdilerde Trabzonspor'u hiç bilmeyen ve kulüp kültürü olmayan bir başkanı kulübün başına getirmekle suçlanıyor. Muharrem Usta'nın ekonomiyi düzeltmek bir yana tamamen batırdığına dikkat çeken çevreler, "Tüm bu yaptıklarını temizlemek ve kulübü ayağa kaldırmak Faruk Özak'a düşer" diyorlar.

Kaynak: Trabzonajans

Editör: TE Bilişim