Trabzonspor, eski başkan adaylarından Muharrem Usta’dan dikkat çeken açıklamalar. Trabzonspor’da yaşanan son süreci değerlendiren Usta, “Bu işleri çok uzun süredir yaşıyoruz. Görünen o ki bölünmüşlüğümüz, parçalanmışlığımız biraz daha pekişmeye başladı. Tabi nereden baktığınıza bağlı yapacağınız yorum. Elbette görünen o ki bir takım hatalar olmuş olabilir. Ama iş yapanlar hata da yapıyor. Hayat böyle bir şey. Bardağın boş tarafından mı yoksa dolu tarafından mı bakacaksınız?” dedi. 

HESAPLAŞMA SONA ERMELİ
Usta, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Benim görebildiğim son zamanlarda boş tarafından bakma işi çok daha öne çıkmaya başladı. Tabi boş tarafından bakarsanız, karşılıklı gerginliğin ortaya çıkacağı çok fazla sorun görüyorsunuz. Ama ben büyük camialarda kamuoyunda kavga ve hakarete varacak tartışmaların fayda sağlayacağına inanmıyorum. Bu ne olursa olsun bir hesaplaşma şeklinde algılanıyor. Önceki dönem sonra ki dönem ya da birlikte yaşanılan dönemlerde çeşitli kırgınlıkların dargınlıkların bireysel hesaplaşmasına gidiyor. İşin bir boyutu bu, diğer tarafından Trabzonspor gibi büyük bir marka var. 
Trabzonspor markasının zarar aldığına inanarak üzülüyorum. Yurt dışına giden birisi olarak görüyorum. Üzüldüğüm şey Trabzonspor’un buradan zarar görme konusu. Yanlış varsa hesap verilmeli. Ama camialar bunu büyük oranda kendi içinde çözebilmeli. Ben böyle olması gerektiğine inanıyorum. Kamuoyunda çok uç noktalara varacak söylemlerin hepimize zarar verdiğine inanıyorum. Herkesi umutsuzluğa doğru itiyor. Trabzonspor’un hatrına bu tansiyonun düşmesi lazım. Bir yol bulunması ve çözüm bulunması lazım.”
 
İMZA KAMPANYASI İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?
İmza kampanyası ile ilgili görüşleri sorulan Usta, “Bütün bunlar etki tepki ile ilgili şeyler. Birisi çok sert adımlar atmaya başlayınca bir diğeri karşılığını vermeye kalkıyor. Kavga başlamamalı. Herkesin elinde avucunda atacağı taşlar var. Eteğinde biriktirdiği taşlar var. Artık herkes ne yapabilecekse onu yapmaya çalışıyor. Bunların tamamı Trabzonspor’a zarar veriyor. Bu marka kolay kolay inşa edilmedi. Altında büyük emekler var. Anadolu şehrinin ortaya çıkardığı büyük markadan bahsediyoruz. Maalesef o marka üstünde her bir tarafından eteğinde ki bütün taşları ortaya koyacağı tarzda şiddetli hareketleri var. Trabzonspor hatrına lütfen sakin olalım. Buna başka bir çözüm üretmek lazım” diye konuştu.

KONGREYE GİTMEKTEN KİMSE ÇEKİNMEMELİ
Kongreye gidilip gidilmemesi gerektiğine ise Usta, “Kongre tartışmalı konu. Yeni kongreden çıkıldı ama bir taraftan mahkemeye gidildi. Yargıtay, zannediyorum çok sonucunu bilmiyorum. Eksik evrak nedeniyle iade var. İmza kampanyası başlamış durumda. Bunlar seçim sisteminde var olan hukuki yollar. Keşke bu yollara gidilmemiş olsaydı. Keşke bu kadar gerginlik olmasaydı. Şuan bütün yapılanlara baktığımda çok sağlıklı bir yol haritası görmüyorum. Ama kongreye gidilir mi?. Gidilebilir. Kongreye gitmekten de kimsenin çekinmemesi lazım. Gidilecekse de gidilir. Çok da mahsuru yok yani” dedi.

YÖNETENLER OLAYLARA HAKİM OLMALI
Yönetenlerin olaylara hakim olması gerektiğinin altını çizen Usta, “Yönetenler bütün olaylara hakim olması lazım. Bütün olaylara sağduyulu bakması lazım. Bunları da masaya yatırıp bir sonuç çıkması lazım. Bu çerçevede rahatlatıcı bir tarzda insanları camiayı, bir bütünleştirmeye gidecek yol haritası çizmesi gerekiyor.
Bu süreçte biraz zor görünüyor. O sonucu mutlak varılması lazım. Sağ duyulu insanlara ihtiyaç var. Bize de düşen bu bende bunu forse etmeye çalışıyorum.” Dedi.

Haberin Videosu;

Editör: TE Bilişim