Galatasaray ve Fenerbahçe'ye sponsor olması nedeniyle Trabzonspor taraftarlarının büyük tepkisini çeken başkan adayı Muharrem Usta'nın yönetiminde kriz erken başladı.

Muharrem Usta'nın, Trabzonspor 'da asbaşkanlığı kaldırmak istemesinin nedeninin bir kriz sonucu doğduğu ortaya çıktı.

Usta'nın Trabzonspor başkanı olması halinde genelde İstanbul'da olacak olması, listede ikinci adam olmanın önemini arttırdı. Usta 'nın listesinde asbaşkan olarak yer alacak kişi kulüp binasında bulunan yöneticiler arasında en yetkili kişi olacak olması krize neden oldu.

USTA'NIN EN BÜYÜK KOZUNUN MİMARI

İlk olarak adı Muharrem Usta'nın asbaşkanı olarak geçen ve Trabzonspor'a Dortmund modelini kazandırmak için büyük çalışmalar yapan Türkay Gümüş 'ün adı şuan diğer bir başkan adayı ile geçiyor. Dortmund modeli Muharrem Usta'nın seçim sürecinde en büyük kozu olmuştu.

Usta'nın şuan ikinci adamı olarak gözüken Celil Hekimoğlu ise, kulislerde Türkay Gümüş'ün asbaşkanlığı kulislerde konuşulmaya başladığı zamanlarda, Muharrem Usta'nın yönetim listesinde yer almayacağını, ancak Usta’nın listesine oy vereceğini ve oy verilmesi için de genel kurul üyelerine çağrıda bulunacağını belirtmişti.

HEKİMOĞLU YETKİYİ ALDI İŞ KARIŞTI

Trabzonspor camiasının İstanbul kanatından büyük destek alarak Trabzonspor'a başkan adaylığını açıklayan Muharrem Usta'ya tepkiler gelmeye başladı.

Bir dönem Trabzonspor'da yöneticilik yapan ve görev yaptığı arkadaşları ile yaşadığı krizin ardından istifa kararı alan Hekimoğlu 'nun, Usta'nın listesinde yer alan en yetkili isim olarak gözükmesinin ardından, Hekimoğlu'nun yöneticilik yaptığı dönemde sıkıntı yaşadığı Trabzonspor'un eski yöneticileri tarafından Usta 'ya tepki geldi.

Usta asbaşkanlık sistemini kulüpte kaldıracağını dile getirmiş olsada krize engel olamadı.

Editör: TE Bilişim