Kendisine verilen program dahilinde bir antrenör nezaretinde yaklaşık 3 aydır çalışmalarını sürdüren Mehmet Ekici'ye kadro dışı kaldığı dönemde herhangi bir maddi sorun çıkartmaması için 700 bin Euro ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Başkan Muharrem Usta sürecin başında "Mehmet Ekici'den Trabzonspor zarar etmeyecek" açıklamasını yapmış ancak bir kaç gün önce de oyuncuyla bağlarını kopartmak zorunda kaldıklarını itiraf etmişti.

Böylelikle Mehmet Ekici'yi bonservis ücreti alamadan bırakacak olan Bordo Mavililer bir de üste para ödeyerek zarara girmiş oldular.

YENİ ÜCRETİ NETLEŞTİ

Mehmet Ekici'nin Fenerbahçe'den alacağı ücret belli oldu! Yapılan önprotokol gereği 27 yaşındaki oyuncunun sözleşmesi 4+1 yıllık olacak. Sabah'ın haberine göre ilk iki yıl sezon başına 1 milyon 750 bin Euro alacak olan Ekici'ye, tüm kulvarlarda 30 maç üzeri forma giymesi halinde 250 bin Euro ekstra bonus ödenecek.

Mehmet Ekici ayrıca 18'de yer aldığı her maçtan alınacak puan için ekstra 4 bin Euro daha kazanacak. Yıldız futbolcu sonraki iki sezonda ise her yıl için 1 milyon 600 bin Euro garanti para alacak; 30 maç oynarsa da bu kez 350 bin Euro bonus elde edecek. Aynı şekilde 18'de olduğu her maçta alınacak puan başına 4 bin Euro'yu cebine koyacak.

Mehmet Ekici'nin 4. yılda 30 maç üzerinde forma giymesi halinde sözleşmesinin 1 yıl otomatik olarak uzayacağı, bu durumda 4. yıldaki şartların aynen geçerli olacağı bildirildi.