Teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde yeni sezona başlayan ve kadrosuna Oscar Cardozo, Majeed Waris, Mustapha Yatabare ve Deniz Yılmaz gibi gibi önemli forvetler katmasına rağmen bordo-mavililerin gol yollarındaki sıkıntısına sürüyor.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor'la, ikinci haftasında da sahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan bordo-mavililer, İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalmış deplasmanda ise Kardemir Karabükspor'a 3-0 mağlup olmuştu. Önceki sezonlarda yaşadığı forvet sorununu yaşamamak için kadrosuna Benfica'dan Oscar Cardozo, Spartak Moskova'dan Majeed Waris, Fransa'nın Guingamp takımından Mustapha Yatabare ve Elazığspor'dan Deniz Yılmaz gibi forvetleri katan bordo-mavililerde, ligde 5. hafta hafta geçmesine rağmen gol yollarındaki sıkıntıya çözüm bulunamadı. Trabzonspor ligde oynadığı 5 maçta sadece 2 gol atabildi.

LİGİN EN AZ GOL ATAN TAKIMI OLDU
Trabzonspor'un, ligde attığı 2 gol Cardozo ve Yusuf Erdoğan'dan geldi. Bordo-mavililer ligdeki ilk golünü İstanbul Başakşehir karşılaşmasının uzatma dakikalarında Paraguaylı golcü Oscar Cardozo'nun penaltı atışıyla buldu. Diğer golü ise Hüseyin Avni Aker'de oynanan Kasımpaşa maçında Yusuf Eroğan'ın ayağından bulan Trabzonspor, attığı 2 golle Spor Toto Süper Lig'in en az gol atan takımı oldu. İlk 2 haftada sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Cardozo, 38 dakika sahada mücadele ederek bu dönemde takımında verimli olamadı.

EN İYİ DÖNEMİNİ 2004-2005 SEZONUNDA YAŞADI
Trabzonspor, ilk 5 haftalara bakıldığında son 40 yılın en iyi başlangıcını 2004-2005 sezonunda yaşadı. Karadeniz ekibi söz konusu sezonun ilk 5 haftasında rakip filelere 15 gol göndererek, Spor Toto Süper Lig'de geçirdiği sezonların en iyi başlangıcına imza attı.
Karadeniz ekibi 2002-2003 sezonunda yine bugünkü tabloyla karşı karşıya kaldı. Trabzonspor bu sezonun ilk 5 haftasında rakip filelere 2 gol göndererek, en kötü başlangıcını yapmıştı.

HALİLHODZİC'İN FORVET PLANI
Futbol oynadığı dönemde forvet oyuncusu olan Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, takımın yaşadığı gol sorununa çözüm arıyor. Elinde kaliteli forvet oyuncuları bulunmasına rağmen yaşanan sakatlıklar ve uyum sorunu nedeniyle henüz kadrosundaki forvetlerden istediği verimi alamayan Boşnak çalıştırıcı, lige verilen milli arada Paraguaylı golcü Oscar Cardozo ile yakında ilgilenerek, oyuncusunu hazır hale getirmeye çalışıyor. Takımın forvet hattındaki en büyük silahlarından biri olan Cardozo, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in planlarını uygulamak için büyük bir çaba harcıyor. Paraguaylı oyuncunun daha çok topla bulaşmasını isteyen ve kendisine daha çok boş alan bulması yönünde telkinlerde bulunan Boşnak çalıştırıcı, hafta içinde oyuncusuyla yaptığı görüşmelerde isteklerini iletti.
Ligde yeniden bir çıkış arayan teknik direktör Vahid Halilhodzic'in Mersin İdmanyurdu maçında çift forvete dönebileceği belirtiliyor. Cardozo ve Yatabare ikilisi Boşnak çalıştırıcının bu bölgede düşündüğü iki isim olarak ön plana çıkıyor.
Editör: TE Bilişim