Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Tirol şehrinde sürdüryor. Trabzonspor yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic'in verdiği talimatla 2 gün daha günde 3 antrenman yapacak olan Trabzonspor'un antrenmanları Türkiye saati ile 18.30'da basına açık olarak yapılacak.

Trabzonspor'un ilk antrenmanında Vahid Halilhodzic’in futbolculara karşı gösterdiği ilgi herkesin dikkatini çekti. İki saha boyunca futbolcuları koşturan Halilhodzic, Malouda ile ise özel ilgilendi. Koşu sonrasında ayağında ağrı hisseden Malouda sol ayağının ayakkabısı çıkarak yere oturdu. Bunun üzerine Halilhodzic Malouda'nın yanına gelerek problemin ne olduğunu sordu. Ayakkabıdan dolayı bir sıkıntının olduğu ortaya çıkarken Halilhodzic, Malouda'ya özel tüyolar verdi ve antrenmanda onunla özel olarak ilgilendi

Hatırlanacağı üzere geçen sezonda Malouda, disiplinsiz hareketleri nedeniyle Hami Mandıralı tarafından kadro dışı bırakılmamış ve ancak maç kadrolarında kendisine yer verilmemişti. Bu duruma kızan Malouda, sonrasında ise Trabzon’u terk ederek ülkesine gitmişti. Malouda, Vahid Halilhodzic’in gelişi ile yeniden takıma döndü.