Trabzonspor, yeni sezon açılında Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Bursaspor ile Hüseyin Avni Aker'de oynanan karşılaşma 0-0'lık sonuçla biterken maçın ardından Vahid Halilhodzic, yine dikkat çeken açıklamalar yaptı. 


"BİR ÇOK SORUYU KENDİME SORACAĞIM"



Halilhodzic, "Güzel bir gece geçirdik. Eğlence güzel Trabzonspoor kötüydü. İlk 15 dakika güvensiz bir Trabzonspor gördüm.. Topa kesinlikle hakim olamadık.  Kalecimizin kurtarışları sayesinde maçı vermedik.Hücum anlamında iki pası peş peşe yapmayı başaramadık. Bu nedenle bir çok soruyu kendime soracağım. Daha önce size söylediğim gibi 2-3 aya ihtiyacımız daha var. Bu gece Bursaspor bizden çok daha üstündü. Kazanabilirlerdi. " şeklinde söze başladı.


"ROSTOV TAKIMINI NASIL YENERİZ BİLMİYORUM"



Kendine bir çok soruyu soracağım diyerek neyi kast ettiği sorulan Halilhodzic, "Bir hocanın kendine sorması gereken takımıyla ilgili bütün soruları sorabilirim kendime. Bu elimizde ki ile tatmin olamayız. Düzeltmemiz gereken bir çok şeyin olduğunu da söyleyebilirim. Yani bu şekilde kalırsak, Rostov takımını nasıl yeneriz bilmiyorum" dedi. 

Bundan sonra ki hamle kendisinin bir şey yapması mı gerekiyor yoksa hala tranfsere mi ihtiyaç var? şeklinde ki soruya Halilhodzic, "Daha önce dediğim gibi transferlerde biraz geciktik. Transfer dosyaları kapanmadı. Yeni gelen transferlerle çalışma fırsatım olmadı süre kısaydı. Trabzonspor hazır değil. Hazır olmaya da uzarız. Sadece taktik anlayış değil bazı çocuklar oyuncular ne istediğini anlamıyor. Ofansif anlamda hücumda 2-3 pası peş peşe beceremedik. Oyuncularıma karşı kaleye karşı oynamamız gerektiğini söylerken kendi oyuncularımızdan bir kaçı bizim kaleye hücum yapar şeklindeydi. Bu durumu göz yumamamayız. Görmezlikten gelemeyiz. Bu nedenle bir çok soru soracağım kendime" diye konuştu. 

Orta da ki karamsar tablo ile ilgili olarak ise Halilhodzic, "Avusturya'dayken böyle bir düşüncem oldu terk edip gitmek. Ama terk edip gitmek çok kolay bir seçenek. 2-3 ay yoğun çalışmalarımız var. İlerlemeyi kaydetmemiz gerekyor. Bazılarının veya birilerinin Trabzonspor'un Şampiyon olacağını ortalara yaydığını duydum. Maalesef bugün bu duruma çok uzağız" diye konuştu. 

Rostov maçına kadar hazırlık maçı oynayıp oynanmayacağı ile ilgili olarak ise Halilhodzic, "6 gün içinde oynayacağız. Daha vaktimiz yok. Zaten bu maçı da organize etmek için tarihi net belirlemek için uğraştık. Avusturya'da zaten kamp döneminde müsabakalar bulmakta zorluk çektik. Geçen maçta da hatırlarsınız rakip gelmedi iptal oldu. Şu son 2 haftada o kadar çok şey gelişti oldu ki, bunları saklayamayız. Trabzonspor şuan Avrupa kupalarına veya ligin başına hazır değil" dedi.


Editör: TE Bilişim