Spor Toto Süper Lig 8. hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.
Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanna ve hakem Süleyman Abay'ın düdük çaldığı karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı.
Ev sahibi Akhisar'ı öne geçiren gol 23. dakikada golcü oyuncu Gekas'tan gelirken, Trabzonspor'un tek sayısını 32. dakikada Mehmet Ekici kaydetti.

Alınan bu beraberlik sonucunda Akhisar puanını 14'e çıkardı, Trabzonspor ise 9 puana yükseldi.

HALILHODZIC'DEN 7 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'da ise Gaziantespor maçından farklı olarak 7 isim ilk 11'de yer aldı. Teknik direktör Halilhodzic, kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru'nun yanı sıra Sefa Yılmaz, Constant, Soner Aydoğdu, Serdar Gürler ve Yattabare'nin yerine Cardozo, Mehmet Ekici, Mustafa Akbaş, Majeed, Yusuf Erdoğan, Salih Dursun ve Musa Nizam'ı sahaya sürdü. 

GEKAS HAVADA ASILI KALDI!

Trabzonspor karşısında Akhisar Belediyespor'u öne geçiren isim 23. dakikada Gekas oldu. Zokora'nın pasında sol kanatta topla buluşan Bilal rakibini geçerek ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Theofanis Gekas kafa vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluşturtu. Gekas'ın muhteşem vuruşunda kaleci Fatih'in yapacak bir şeyi yoktu.

MEHMET'TEN GEKAS'A NAZİRE!

Gekas'ın şık kafa golüyle geriye düşen Trabzonspor'da Mehmet Ekici sahneye çıktı ve takımının eşitlik sayısını muhteşem bir golle getirdi. Ceza yayına hareketlenen Majeed Waris'in vuruşu savunmadan sekti ve top ceza yayının sol çaprazına doğru açıldı. Bu noktaya hareketlenen Mehmet Ekici topu kontrol etti ve uzak mesafeden doğrudan kaleye vurdu. Mehmet'in sol ayağıyla vurduğu top yön değiştirerek kaleci Oğuz'u şaşırttı. Son anda topun döndüğünü fark eden Oğuz'un müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluştu. Skor 1-1'de dengelendi.

EKİCİ'NİN FIRSATÇILIĞI OĞUZ'A TAKILDI!

Karşılaşmada son bölüm oynanırken Trabzonspor'da Mehmet Ekici şık bir serbest vuruşla gole yaklaştı. Ceza alanı ön çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mehmet Ekici, Akhisar kalecisi Oğuz arkadaşlarını baraja geçmeleri için uyarırken atışı kullandı. Erken uyanan Oğuz iyi bir refleksle topu direk dibinden çıkarmayı başardı. Trabzonspor galibiyet golüne çok yaklaştı.

MAÇTAN DAKİKALAR
M.S.Akhisar Belediyespor - Trabzonspor mücadelesi 1-1 sona erdi.
M.S.Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'Akhisar rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Bilal'in ceza alanına ortasında herkesi aşan top kale sahasında yerden sekti ve direği sıyırıp üstten dışarıya gitti.
90'Maçın sonuna 2 dakika ilave edildi.
89'Sol kanattan gelişen Akhisar atağında Güray'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
88'Trabzonspor rakip yarı alandan paslaşarak serbest vuruş kullandı. Constant'ın ceza alanına ortasında kaleci Oğuz topu yumrukladı.
86'Trabzonspor'da Waris Majeed'in yerine Kevin Constant oyunda.
85'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet'in doğrudan kaleye gönderdiği topu Oğuz son anda çıkardı.
84'Bir başka Trabzonspor atağında rakip ceza alanına yakın bir noktada hafif sol çaprazda topla buluşan Salih, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
83'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yatabare'nin pasında Waris, ceza alanına girip dar açıdan vuruşunu yaptı ama top yan ağlarda kaldı.
82'Son bölümde iki takım savunma güvenliğini arttırmaya başladı...
81'Yine aynı noktadan kullanılan köşe vuruşunda Bilal'in ceza alanına ortasında Trabzonspor savunması topu uzaklaştırdı.
80'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Bilal'in ceza alanına ortasında karambol oluştu ve savunma topu kornere gönderdi.
79'Sağ kanattan gelişen Akhisar atağında Mehmet'in ceza alanına ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.
78'Trabzonspor'da Yusuf Erdoğan'ın yerine Sefa Yılmaz oyunda.
78'Kullanılan serbest vuruşta Gekas'ın doğrudan kaleye gönderdiği top üstten dışarıya gitti.
77'Trabzonspor ceza alanına yakın bir noktada gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Belkalem, Gekas'a faul yaptı.
76'Topla oynama oranlarında %50 - %50 eşitlik var.
75'Akhisar'da Saidi Ntibazonkiza'nın yerine Mehmet Akyüz oyunda.
74'Trabzonspor'un baskısı sürüyor... Sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada tam bir karambol yaşandı ama savunma son olarak topu uzaklaştıran taraf oldu.
73'Bordo mavililer, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Mehmet'in ortasında kaleci Oğuz topu yumrukladı.
72'Trabzonspor'da Oscar Cardozo'nun yerine Mustapha Yatabare oyunda.
71'Bu kez gole yaklaşan taraf Trabzonspor oldu. Medjani'nin ara pasında Waris ve kaleci Oğuz topa hareketlendi. Oğuz'un son anda dokunduğu topa bu kez Cardozo vurdu ama top boş kaleye değil üstten dışarıya gitti.
69'Akhisar gole çok yaklaştı. Bilal rakip yarı alanda baskı altında iki rakibinden topu kaptı ve pasını Bruno'ya verdi. Bruno'nun ceza alanı dışından sert şutu sol direkten döndü. Ardından Güray bir şut daha çekti ama top az farkla dışarıya gitti.
68'Akhisar gole çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Saidi, hızla ceza alanına girmek istedi ama Trabzonspor savunması biraz daha hızlı davrandı ve Saidi'ye gol şansı vermedi.
67'Kullanılan serbest vuruşta Bilal'in doğrudan kaleye vuruşunda top Fatih'te kaldı.
66'Sağ kanattan gelişen Akhisar atağında ceza alanına yakın bir noktada topla buluşan Saidi, Mustafa'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Mustafa, sarı kart gördü.
65'Bu kez gelişen Akhisar atağında sol kanatta topla buluşan Güray'ın orta-şut karışımı vuruşunda herkesi aşan top dışarıya çıktı.
64'Bordo mavililerin Akhisar karşısında baskısı devam ediyor.
63'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Cardozo ceza alanı içinde Waris'e pasını verdi. Waris, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.
61'Geride kalan bölümde Akhisar rakip kaleye 5 şut denemesinde bulundu ve 2 isabet sağladı. Trabzonspor ise 8 şut denemesinde 3 isabet sağladı.
60'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Bruno, Waris'e faul yaptı.
59'Etkili gelişen Trabzonspor atağında sağ çaprazdan ceza alanına giren Yusuf, dar açıdan kaleye vuruşunu yaptı ama top kaleye paralel gitti.
58'Oyunun son bölümünde Trabzonspor daha etkili olan taraf.
57'Bordo mavililer kendi yarı alanından bir serbest vuruş kullandı. Mustafa'nın rakip ceza alanına uzun gönderdiği topu savunma karşıladı.
56'Bu arada Trabzonspor'da Musa Nizam bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
55'Bu kez gelişen Akhisar atağında Bilal'in Gekas'a uzun pasında Musa'nın kontrolünde olan top oyun alanını terk etti.
54'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Salih'in ceza alanına ortasında topu uzak noktada kontrol eden Mehmet, ceza alanı dışına çıkıp Zokora'dan sıyrılmak isterken rakibine faul yaptı.
52'Akhisar, rakip yarı alanın ortalarından bir serbest vuruş daha kullandı. Güray'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında ceza alanı içinde Bruno topa çok sert vurdu ve savunmanın müdahale ettiği pozisyonda elle oynama gerekçesiyle penaltı itirazında bulundu ama oyun devam etti.
51'Trabzonspor'da Waris, sağ kanattan topu çok iyi taşıdı ve ceza yayındaki Cardozo'ya pasını verdi ama Cardozo'nun Mehmet'e pasında araya savunma girdi.
50'Akhisar, rakip yarı alanın ilk metrelerinden serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
49'Akhisar bu kez sağ kanattan atak geliştirdi. Saidi, tam ceza alanına girmek üzereyken rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve faul bekledi ama oyun devam etti.
48'Sol kanattan gelişen Akhisar atağında Bilal'in ceza alanına ortasında kaleci Fatih topun sahibi oldu.
47'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet'in doğrudan kaleye gönderdiği top kaleci Oğuz'da kaldı.
46'İkinci yarının başlamasıyla birlikte Saidi, Musa'ya sert bir faul yaptı ve sarı kart gördü.
46'Mücadelenin ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A.Theofanis Gekas ve Mehmet Ekici'nin karşılıklı golleriyle mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45'Bordo mavililer sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
45'İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.
43'Bu arada maçın yardımcı hakemine bir pozisyondan dolayı itiraz eden Salih sarı kart gördü.
42'Çok etkili gelişe Akhisar atağında Saidi'nin pasında Ahmet Cebe topu alıp sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kaleci Fati'te kaldı.
41'Orta yuvarlak içinde gerçekleşen ikili mücadelede Bosingwa, Gekas'a faul yaptı.
40'Bu kez gelişen Akhisar atağında Güray'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
39'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet'in doğrudan kaleye gönderdiği top direği sıyırıp yandan dışarı çıktı.
En güzel spor videoları burada... Bu sitenin müptelası olacaksınız. Birbirinden güzel videolar sadece bir tık ötede....
37'Gelişen Trabzonspor atağında rakip ceza yayı içinde topla buluşan Mehmet, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
36'Bu pozisyonun ardından iki oyuncu arasında bir gerginlik yaşandı ve hakem iki oyuncuyu da uyardı.
35'Orta alanda gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Saidi, Yusuf'a faul yaptı.
34'Bu kez gelişen Akhisar atağında Saidi'nin ceza alanına ortasında savunmada Mustafa topu karşıladı.
33'Trabzonspor yine etkili geldi. Sol kanattan Yusuf'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
32'Mehmet Ekici'den harika bir gol. Ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Mehmet Ekici'nin kaleye harika şutunda top sol üst köşeden ağlara buluştu.
32'GOL! Mehmet Ekici
30'Trabzonspor, rakibi karşısında yavaş yavaş oyuna ortak olmaya başladı..
29'Trabzonspor rakibi karşısında istediği oyunu bir türlü ortaya koyamıyor...
28'Bordo mavililer sol kanattan bir köşe vuruşu daha kullandı. Mehmet'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
27'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet'in ceza alanına ortasında Gekas savunmasına yardıma geldi ve topu uzaklaştırdı.
26'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Salih'in ortasında Cardozo topa hareketlendi ama savunma topu kornere gönderdi.
25'Bu kez Trabzonspor etkili geldi. Mehmet'in sol çaprazdan kale sahasına çevirdiği topta bir karambol oluştu ama savunma topu uzaklaştırdı.
24'Theofanis Gekas'tan enfes bir kafa golü... Gekas'ın bu sezon ligde attığı 9. gol oldu.
23'Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Bilal, hafif sola kat edip ceza alanına ortasını yaptı ve Gekas, harika bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
23'GOL! Theofanis Gekas

21'Gelişen Trabzonspor atağında Yusuf, rakip savunma arkasına iyi sarktı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı ama ofsayt bayrağı kalktı.
20'Geride kalan bölümde Akhisar rakip kaleye 3 şut çekip 1 isabet sağlarken Trabzonspor ise 1 isabetsiz şut girişiminde bulundu.
19'Son bölümde tempo oldukça düştü... Akhisar topla daha fazla oynayan taraf...
18'Bu arada Akhisar'da Ahmet Cebe bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
17'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Cardozo'nun ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Ardından Yusuf'un şutu farklı şekilde dışarıya gitti.
16'Geride kalan bölümde ev sahibi ekip Akhisar maçın tek hakimi durumunda...
15'Orta alanda topla buluşan Güray'ın rakip savunma arkasına koşu yapan Gekas'a uzun pasında Gekas, ceza alanı içinde kaleci Fatih'e faul yaptı.
14'Akhisar'ın atakları devam ediyor... Bu kez Bilal'in rakip yarı alanın ortalarından orta-şut karışımı vuruşunda top üst ağlarda kaldı.
13'Aynı kanattan gelişen bir başka atakta Saidi'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
12'Sağ kanattan gelişen Akhisar atağında Saidi, rakibi Yusuf'tan sıyrılmak istedi ama Yusuf topu taca gönderdi.
11'Kullanılan serbest vuruşta Bilal'in doğrudan kaleye gönderdiği top üstten az farkla dışarıya gitti.
9'Çok etkili gelişen Akhisar atağında Saidi, sol çaprazdan ceza alanına gireceği sırada Musa'nın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Musa sarı kart gördü. Tehlikeli bir yer.
8'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Mustafa Akbaş, Gekas'a faul yaptı.
7'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
6'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa, rakip yarı alanın ilk metrelerinde Bruno'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve Bruno sarı kart gördü.
5'Mücadeleye ev sahibi ekip Akhisar daha iyi başladı.
4'Bu kez sol kanattan gelişen Akhisar atağında Bilal'in ceza alanına uzun pasında Gekas, sağ çaprazdan topa gelişine vurdu ama top Fatih'te kaldı.
3'Akhisar, sağ kanattan rakip ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Bilal'in ortasında savunma topu karşıladı.
2'Sağ kanattan gelişen Akhisar atağında Saidi'nin ceza alanına çevirdiği topu savunma topu savunma uzaklaştırdı.
1'Mücadele Akhisarlı oyuncuların vuruşuyla başladı...

MAÇ ÖNCESİ
- Süper Lig’in ilk 7 haftası sonunda en çok asist yapan ikinci oyuncu Bilal Kısa oldu. Bilal Kısa ilk 7 maçta 4 gol pası verirken bu 4 pasını da takımın golcüsü Gekas’a verdi.

- Akhisar Belediyespor Süper Lig’de Trabzonspor ile oynadığı son 3 maçı da galip bitirdi. İki takım arasında oynanan ilk maçı ise Trabzonspor evinde 3-1 kazanmıştı.

- Trabzonspor ligde bu sezon ilk 7 haftada 1 galibiyet 5 beraberlik 1 yenilgi aldı ve 8 puan toplayarak son 12 sezonun en kötü ilk 7 hafta performansına ulaştı. 

- Takımlar maç öncesi ısınma hareketleri yapıyor.

Vahid Halilhodzic yine sürprizlerle sahaya çıkıyor. Çift ön libero ile sahaya çıkan Halilhodzic'in geçen haftanın en etkili iki ismi Kevin ve Özer'i kesmesi dikkat çekti.

AKHİSAR BELEDİYE:  Oğuz, Güray, Uğur, İsmail, Ahmet, Djoum, Zokora, Saidi, Bilal, Bruno, Gekas

TRABZONSPOR: Fatih, Bosingwa, Belkalem, Mustafa Akbaş, Musa, Medjani, Salih, Waris, Mehmet, Yusuf, Cardozo 

Yedekler: İbrahim, Sefa, Özer, Constant, Papadopoulos, Fatih, Yatabare.
STAT: Manisa 19 Mayıs

SAAT: 19.00

YAYIN: LigTV

HAKEM: Süleyman Abay
Editör: TE Bilişim