Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 2011 yılından beri devam eden bir hak arama sürecinin olduğuna dikkat çekerek, diğer şehirlerde çıkan olaylarla mukayese edildiğinde Trabzon'daki Fenerbahçe maçında olay çıkmadığını, abartıldını, bundan dolayı da kulübe verilen cezanın büyük çıktığını söyledi. 

Grand Zorlu Otel'de medya yöneticileri ile buluşan Valisi Abdil Celil Öz, maç öncesi yazılan yanlış bir habere değindi. Öz, "Maç öncesi gazetecilerin beni ziyareti esnasında sordukları soru üzerine hassas tedbirler alacağımızı, binaların, balkonların gözden geçirileceğini söyledim. Bu medyaya, çatılara Keskin Nişancı yerleştirileceği şeklinde yansıdı. Sonrasında yaptığım basın toplantısında böyle bir şey olmadığını söyledim ama artık algı yerleşmişti. Ardından maç akşamı iki binanın tepesinde tedbir amaçlı olarak görevlendirdiğimiz tüfekli iki çevik kuvvet polisi, Keskin Nişancı olarak yansıtıldı. Onlar çevik kuvvetti, çünkü bizde Keskin Nişancı kadrosu yok. Tüfek de ellerinde değil, bellerindeydi. Açık alanlardaki toplantılarda, mitinglerde hakim noktalarda bu tedbir alınır. Eğer bu tedbiri almasaydık, Allah muhafaza bir olay olsaydı ve sonrasında bize aldığımız tedbirler sorulacaktı. Bu tedbiri niçin almadın denilecekti. Her şeye rağmen en hafifiyle atlattık. Asıl eleştirilmesi gereken iki çevik kuvvetin çatıda olması değil, 2 ayrı bariyerle 400 çevik kuvvetin tedbir alması olmalıydı. Bu kadar polisin bir maçta ne işi var denilmeliydi. Güvenlik tedbirlerimiz de eksik olabilir, bunun incelemesi sürüyor." dedi. 

Maç öncesinde sahaya girilmediği sürece müdahale edilmemesi gerektiğini söylediğini ifade eden Vali Öz, "Maç anında müdahale edilmedi. Polisler sahaya atılanlara engel olmaya çalıştı. Stat dışında da sinirlenmiş genç taraftarlara müdahale edebilirdik. Bu durumda Trabzon sokakları karışırdı, kontrolü zor olurdu. Bunun önü alınamazdı. Televizyonlar bunu abarttı. Olan tek olay, iki grubun birbirini 15-20 metre kadar itmesiydi. Bir itiş-kakış oldu. Başka da bir şey olmadı." diye konuştu. 

Sahaya atılan cisimlerle ilgili de maç öncesinde arama yapmalarını açıklayan Öz, şunları söyledi: "Stat bir-iki defa baştan sona arandı. Ele geçirilen az sayıdaki taş gibi malzemeler dışarı atıldı. Anlaşılıyor ki sonrasında yine de içeriye sokulmuş. Stada girerken yapılan aramalarda üzerlerinde cisim çıkan 14 kişi hakkında işlem yapıldı. Bu da stadın şehrin, yerleşim birimleri içerinde yer almasından kaynaklanıyor. Maç tatil edilince iş çığırından çıktı. Biz, hakem tatil kararı verince misafir takımı hemen stattan gönderelim diye hazırlık yaparken sosyal medya ve ulusal medya sayesinde anında yayıldı. Seyirci duruma sinirlenmiş, galeyana gelmişti. Bu durumda şehrin önde gelenleri, stat kapısında toplanan seyirciyi dağıtabilirlerdi. Dağıtmaya yardımcı olabilecek kişi maçtaydı. Bir de baktım şeref tribününde iki elin parmakları kadar kişi kalmışız. Sonrasında bir futbolcu ve kaleci seyirciyi yatıştırmaya çalıştı. Aslında taraftar grupları ile irtibatlı kişilerle iletişim kurulup yatıştırılmasını istedik ama olmadı." 

Toplantıda basın mensupları, son olayları Trabzonspor Kulübü'nün Italya'daki maça ücretsiz götürdüğü kişilerin çıkardığı yönünde eleştirilerde bulundu. Cuma günü oynanacak Trabzonspor-Kasımpaşa maçına bazı taraftar gruplarının seyircisiz maç oynatmayıp stada girme girişiminde bulunacakları sorusu üzerine Vali Öz, basının sağduyuya davet etmesi gerektiğini belirterek, kulüp yöneticilerini de taraftar grupları ile görüşmesi gerektiğini ifade etti. Öz, meydanda dev ekranda maçı izleme imkanı sunulabileceğini, kendisinin de izlemeye gelebileceğini söyledi.