Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzonspor - Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Çatılara keskin nişancı koyduğumuz konusu kesinlikle doğru değil" diyen Öz, "Biz burada maç oynuyoruz. Bizim bütün toplumsal olaylarda, maçlarda, mitinglerde, belli güvenlik tedbirlerimiz vardır. Bu kişileri gözlem amacıyla koyuyoruz. Bu tedbirler kamu binaları, boş binaların güvenlik altına alınmasıdır" ifadesini kullandı.

Vali Öz, "Bizim bir haftadır mücadelemiz, barış içinde, kardeşlik içinde bir maç olması içindi. Bu şekilde topladık, bu şekilde mücadele ettik. Ama Trabzonspor - Fenerbahçe maçlarının atmosferlerini de biliyoruz. Fenerbahçe ile olan gerginlikten dolayı böyle bir olay olabileceğini biliyorduk ama kesin bir şey yoktu. Alınan tedbirleri aldık. Bu anlamda belli bir aşamaya kadar herşey normal gitti ama belli aşamadan sonra gerginlik oluştu. Önlem konusunda bizim kulüplerin ulaşımı ve seyircinin sahaya girişi konusunda bir sorunumuz yok. Ama böyle bir gündem oluştu" diye konuştu.

Maça kadar ferdi olarak bazı bilgiler aldıklarını, kendilerine duyumlar ulaştığını kaydeden Öz, "Ama bu şekliye olacağını bilmiyorduk. Şu anda genelde Trabzonlular'da sağduyu hakim. Sakinleşme ortamı oluşuyor. Dağıldılar, inşallah kısa zamanda gereken tedbirleri alarak misafir takımı göndereceğiz" ifadesini kullandı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Duyumlarımız maçın tamamlatılmayıp, oynatılmamasından ziyade, belli tepki gruplarının oluştuğu yönündeydi. Stada girişçıkış ve maç sırasında kısman böyle bir şey olabileceğinin bilgisini almıştık. Ama bunu kamuoyuyla paylaşmadık" görüşünü seslendirdi.

Editör: TE Bilişim