Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, dün kamuoyuna yansıyan Trabzonspor - Fenerbahçe maçı ile ilgili açıklamalarının yanlış anlaşdığını bir basın toplantısıyla ifade etti. Vali Öz şöyle konuştu:


"Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında önemli bir karşılaşma oynanacak. Siyasiler de bu hafta şehrimizde olacaklar. Öncelikli konumuz tabiki Fenerbahçe maçı. Sporda şiddetin önlenmesi için alınması gereken tedbirler var. Açıklamaların  tamamına bakmak lazım. İlk sözümün başlangıcında 30 bini aşkın kişinin demokratik tepkisini gösterdiğini ifade ettim. Bu tepkinin olgunluğundan bahsettim. Olgun sonuçlanan bir yürüyüş olduğunu söyledim ve ülkeye örnek oldu dedim."

Vali Öz açıklamalarına şöyle devam etti:

"Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile de görüşerek şehirdeki olumlu havanın devam etmesini gerektiğini söyledim. Bu tür maçlarda önleyici tedbirler almak lazım. Bunlar doğal ve olağandır. Barış ve kardeşlik içerisinde maçın oynanması gerek. Planlamamız da bu yönde. Bu maçiçin haftalık planlama yapacağız. Balkon ve çatılarda da önlem alacağız sözü öne çıkarıldı. Biz kimsenin evine veya çatısına çıkacak değiliz ama kamu binalarının üzerine koyabiliriz. "

"Derbi maçlarında stadyum tamamen doluyor" diyen Öz sözlerine şöyle son verdi:

"O güvenlik cümlesi kullanılmayabilirdi. Fenerbahçe maçında 1200 güvenlik görevlisi görev yapacak. 250 takviye güvenlik alacağız. Önemli hassasiyet var tabiki. İnşallah sorunsuz bir maç olacaktır."