Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4.sınıf öğrencilerinden Merve Nisa Bıçakcı ile Akif Sayhan Yılmaz’ı makamında kabul etti. Çocukları makam girişinde karşılayan ve tek tek öpen Vali, onlara koltuğunu devretti. 

Görüntülerin yerel haber sitelerine ve sosyal medyaya "Trabzon valisi koltuğunu devretti" şeklinde düşmesinin üzerine, Trabzonlu binlerce kişinin sevinmesine neden oldu.

GERÇEK HABER OKUNUNCA ANLAŞILDI

Yaptığı skandal açıklamalar sonrası istifası istenen valinin görevi bıraktığını sanarak sevinen Trabzonlular haberin içerini okuyunca büyük üzüntü yaşadı.

Vali Öz'ü kısa süreli de olsa koltuğundan eden ismin ise, şike davasında Aziz Yıldırım'ı hapse tıkayan ve Fenerbahçe başkanlık koltuğundan eden Trabzonspor Kulübü'nün başarılı eski avukatı Nusret Yılmaz'ın oğlu Akif Sayhan Yılmaz olduğu öğrenildi.

Bu durum, "babası şikecileri, oğlu
Vali Öz'ü kısa süreli de olsa koltuğundan etti." şeklinde yorumlandı.

1 GÜNLÜK VALİ SORUNLARA DEĞİNDİ

Vali Öz’ün koltuğuna oturarak vali olan Akif Sayhan Yılmaz,  mesajında Trabzon’un sorunlarına değindi. Yılmaz, “Trabzon’da hava kirliliği, çarpık yapılaşma ve işsizlik var. Binalar daha planlı ve düzenli yapılabilir. Hava kirliliği doğalgaza geçiş ile önlenebilir. Ayrıca bacalara filtre takılabilir. İşsizlik çok.  Daha fazla iş merkezleri açılmasıyla bu sorun çözülebilir. Eğitim ve okullarla ilgili de çözülmesi gereken problemler var. Okulların bahçeleri çok küçük. Akıllı tahta ve tablet konusunu hızlandırmalıyız. Bazı okulların önünde trafik lambası ya da polisi bulundurulmasında yarar var. Alt geçitlerde güvenlik sorunu var” dedi. 

Kaynak: HaberTS
Editör: TE Bilişim