Trabzonspor, geçtiğimiz haftayı Fenerbahçe beraberliği ile noktalarken, kayıp 2 puana rağmen Bordo-Mavililer’in ortaya koyduğu futbol taraftarın gönlüne su serpmişti. Gözler şimdi Metalist ile başlayacak 
Avrupa macerasına çevrilirken, teknik direktör Vahid Halilhodziç yakın çevresine bugüne kadarki periyodu değerlendirdi. Kısa sürede takıma gözle görülür bir savunma anlayışı yerleştiren ve bu sayede 4 maçta kalesinde gol görmeyen bir Trabzonspor ortaya çıkaran Boşnak hoca, üst üste gelen beraberliklerin de arzulanan sonuçlar olmadığının altını çizdi.

‘Bir günde olmaz’

“Beraberlik futbolda normal şartlar altında pek de sevineceğiniz, üzerine hesap yapabileceğiniz durum değildir. Yani vasattır. Benim de kariyerim boyunca hiç vasatla işim olmadı” sözleriyle iddiasını ortaya koyan Vahid Halilhodziç’in, “Yeni değil, yepyeni bir takımız. Daha önceki durumdan dolayı tespitlerimiz oldu. Onları iyileştirmeye çalışıyoruz. Yeni bir kadro ve takım olduğumuz için yeni bir sisteme de ihtiyacımız vardı. Bu işler öyle bir gecede, günde olmuyor. Yeni bir sistem için zamana, beraber olmaya, maçlar oynamaya ihtiyacımız var. Aksi halde günlük işler yaparız. Ama bizim hedefimiz uzun vadeli ve sistemli. Bunun için zaman istiyoruz” diyerek yakın gelecek planlarını anlattığı vurgulandı.

‘Avrupa çok önemli’

Avrupa arenasında yabancı kontenjanı gibi bir sorunu bulunmadığı için alternatif olarak daha rahat olacak Vahid Halilhodziç, forma dağıtma meselesinde ise kimseye karşı ön yargılı olmadığına dikkat çekip, “İsimlerle değil, forması için savaşanlarla ilgileniyorum. Benim amacım bize inanan, güvenenlere layık olmak” mesajıyla futbolcularına 3 zorlu kulvar öncesi mesajlar gönderdi.

Fanatik / Serhat Demirtaş
Editör: TE Bilişim