İşte gerçeği yansıtmayan o haber;

Beşiktaş, 2011 yılından beri kadrosundaki Mustafa Pektemek’i bu yaz elinden çıkarabilir. Ancak siyah-beyazlıların bir şartı var; o da 26 yaşındaki santrforu isteyen takımın en az 5 milyon Euro getirmesi...

Gençlerbirliği'nden Beşiktaş’a transfer olduğu günden bu yana attığı goller ve kazandırdığı maçlardan çok yaşadığı talihsiz ve uzun süreli sakatlıklarla gündeme gelen Mustafa, geride kalan sezonda sakatlık sorunu yaşamadığı dönemlerde Slaven Biliç’in gözdesi olmuştu ancak 30 karşılaşmada süre almasına rağmen sadece 5 gol atıp 2 asist üretebilmişti.

Bu performansıyla beklentilerin altında kalan Mustafa’yı yönetim iyi bir teklif gelmesi halinde elden çıkarma kararı aldı.

1.4 MİLYON EURO ALACAK

Beşiktaşlı yöneticiler, zaman zaman A Milli Takım’a da çağrılan Mustafa’nın bonservis bedelini 5 milyon Euro olarak belirledi. Geçen sezonun ortasında mukavelesi 2019’a kadar uzatılan Pektemek, önümüzdeki sezon 1.4 milyon Euro garanti, 10 bin Euro da maç başı ücret alacak.

Sahadaki çalışkanlığı, mücadelesi, isteğiyle her zaman övgü alan ancak bitiriciliği konusunda ise eleştirilen Mustafa’ya önümüzdeki sezon şampiyonluk savaşında iddialı olabilecek bir kadro kurmayı hedefleyen Trabzonspor talip. Siyah-beyazlılar, Mustafa’yla yollarını ayırırsa önümüzdeki sezon santrfor pozisyonunda Demba Ba, Cenk Tosun ve kiradan dönecek olan Ömer Şişmanoğlu’yla yola devam etmeyi planlıyor.

Kaynak: Vatan