Trabzon’da Henrique, Cech ve Sapara ile birlikte ‘yolcular’ arasında ismi geçen Slovak golcü, son haftalarda gösterdiği başarılı performansla ‘kalanlar’ sınıfına terfi etti

Kadrosunda 12 yabancı bulunan Trabzonspor’da gönderilmesi planlanan Robert Vittek gollerine devam edip ismini listeden sildirdi. Henrique, Cech ve Sapara’yla birlikte adeta ‘sırat köprüsü’nde bulunan Slovak yıldız, bulduğu forma şansını iyi değerlendirip rahat nefes aldı. Büyük umutlarla transfer edilen Janko’dan çok daha iyi görüntü çizen Vittek, 2012’de sadece 1 gol atmasına rağmen, 2013’ün ilk ayında oynadığı 4 resmi maçta 3 kez ağları sarsıp “Ben daha ölmedim” mesajı verdi.

‘ZOR ALDIM, KOLAY BIRAKMAM’

Son olarak kupadaki Mersin İY maçında harika bir gole imza atan Vittek, “Şenol Güneş hocamın yüzünü kara çıkartmayacağım demiştim. Verilen şansı en iyi şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. Bu formayı çok zor almıştım, kolay da bırakmam. Oynadıkça daha iyi işlere imza atacağım. Ben kendime güveniyorum. Elazığ maçında da gol atmak istiyorum” dedi.

Öte yandan Şenol Güneş’in Vittek gibi şans vermeye başladığı diğer Slovak futbolcu Cech de kendisine geldi. Emerson’dan daha iyi görüntü sergileyen Cech, kendisi hakkındaki olumsuz düşünceleri ‘şimdilik’ rafa kaldırdı.

HTSPOR / Haluk AYYILDIZ
Editör: TE Bilişim