Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Arslan, Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e PFDK tarafından verilen 4 maçlık cezayı değerlendirdi. Yapılan küfrün çok ağır, ancak cezasının küfre oranla çok hafif olduğunu savunan Aslan,  şunları söyledi: 

"Bu küfürler aslında bizim nezdimizde tüm Türk analarına ve Türk Futbolu’na yapılmıştır. Türk insanının en kutsal varlığı olan anasına yapılmıştır. İnsan kutsal değerleri için yaşar. Bu hareket futbolun kalbine ve barış ruhuna saplanan bir hançerdir. Bu hançeri saplayan kim olursa olsun, bir daha buna yeltenmemesi için en ağır cezayı almaldır.  Bizim ölmüş analarımıza yapılan küfrün karşılığı bu olamaz. İnsanlar namusu için yaşar. Benim hakaret içermeyen demeçlerime ve başkanımızın TFF nezdinde cezası dahi tanımlanmamış olan hakemin aranması olayına Türk Futbol tarihinin en ağır cezalarını önerenlerin, bu kadar basit bir cezayı nasıl verebildiğini anlamak mümkün değildir”. 

'Nasıl karşılık vereceğiz'

"Biz bu aşamadan sonra bu küfürlere nasıl karşılık vereceğimizi planlıyoruz. En kısa süre içinde mahkemelerde hakkımızı arayacağız.  Bu işin peşini bırakmayacağız. Aynı eylemleri defalarca değişik kişilere ve değişik şekillerde yapma cüretini ve densizliğini gösteren bu tür kişileri Türk Futbol arenasından silmek gerekir. Eminim ki kamuoyunun ekseri kısmı da bu düşüncededir”.
Editör: TE Bilişim