Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, hafta sonunda Fenerbahçe ile oynanacak olan maç öncesi taraftarlara seslendi. Aslan, yaptığı açıklamada, taraftarlardan sadece takıma destek vermelerini isteyerek, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe ile oynayacağımız maç bizim için sadece bir futbol müsabakası. Geçtiğimiz sezon yaşanan olaylardan kulüp olarak büyük zarar gördük. Geçen sezon ki 90 dakika tamamlansaydı belki de maçı galip bitirecek iken, Fenerbahçe hiç yorulmadan buradan üç puanı alıp gitti. Bu sezon da böyle bir olay yaşamak istemiyoruz. Çünkü her zaman taşkınlığın zararı bize, yararı rakibe olmuştur. Önceki sezonlarda oynadığımız maçlarda rakip takım oyuncularının taraftarımıza dönerek; ‘Atın atın’ anlamına gelen hareketler yaptığını unutmayalım. Zira, sahaya atılan yabancı cisimler maçın durmasına, hatta iptaline yol açarak rakibe yarar sağlamaktadır. Bu sezon tahriklere kapılmamalıyız. Sahaya yabancı cisimler değil, sadece sesimiz gitmeli. Yani Fenerbahçe’ye değil, takımımıza destek olmalıyız."

"RAKİPLE UĞRAŞMAK FUTBOLCULARIMIZIN GÖREVİ"

Aslan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu sezon Türkiye’nin en iyi ekibini biz oluşturduk ve şampiyonluğun en büyük adayıyız. Maçta teknik heyet ve oyuncularımızın kazanmak için gerekeni yapacağına inanıyoruz. Taraftarlarımızın da desteğiyle bunu başaracağız. Maç içerisinde geriye düşebiliriz, ama 90 dakika tamamlanmadan hiçbir maç bitmiyor. O yüzden taraftarımız sabırlı olup, kendi takımımıza olumlu tezahürat yapmalıdır, rakibe odaklanıp enerjilerini boşa harcamamalıdır. Çünkü rakiple uğraşmak futbolcularımızın görevi. Taraftarın görevi ise kendi takımını motive etmektir. Olumsuz hareketler maçın durmasına, rakibin dinlenmesine, hatta maçın iptaline ve rakibin galibiyetine yarayacaktır. Taraftarlarımız taşkınlık yaparak rakibe iyilik yapmamalıdır."