Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan olay yaratacak açıklamalarda bulundu. Radyospor'a konuşan Yakup Aslan, şike davasından sonra kulüplere herhangi bir ceza verilmediğini hatırlattı ve Türkiye'ye bu yüzden yaptırım uygulanabileceği belirtti. Aslan, ''Avrupa'da otoriteler, TFF'nin vermediği şike cezasından dolayı Milli Takım'a bile ceza verebileceğini söylüyor. Milli Takım'a ceza gelirse binlerce kişi TFF dava açacak. O zaman bunun altından nasıl kalkacaksınız. Avrupa'da bu oranda şike yapılmayan, ama şikeden kusurlu bulunan ülkelerde bile cezalar kesildi. Takımlar küme düşürüldü. Koskoca Juventus küme düştü. İspanyollar, İtalyanlar, Yunanlılar bastırıyor. Bizim takımlarımız aynı olaylardan dolayı düşürüldü, Türkiye'de neden düşürülmüyor diye UEFA'ya baskı yapıyorlar. TFF bunları görmüyor. Ama bunun faturası çok ağır olacak'' dedi.

ONLARDAN HER ŞEY BEKLENİR
Aslan, UEFA'nın ilgili mercilerine şikeyle ilgili mahkeme kararlarının İngilizce çevirilerini gönderdiklerini belirterek, ''TFF, İngilizce metinleri gönderiyor; ama biz onlara güvenmiyoruz. Artık her şey beklenir. Bu nedenle biz mahkeme kararlarını, tam olarak İngilizceye çevirip UEFA'ya yolladık'' diye konuştu.

TFF'NİN GELECEĞİ BELİRSİZ
Aslan, TFF'nin olaylı Fenerbahçe maçı için verdiği cezayı 6 maçlık cezayı ''Bu kadarını beklemiyorduk'' diye yorumlarken, ''Biz zaten bu federasyondan başka bir karar beklemezdik. Türk mahkemelerinin verdiği şike kararını bile tanımayan bir anlayıştan başka bir karar bekleyemezdik. Biz zaten cezayı hak ettiğimiz söyledik; ama bu oranda bir ceza beklemiyorduk. Zaten bu TFF yönetiminin geleceği belirsiz, bakalım nereye kadar gidebilecekler'' ifadelerini kullandı.