Trabzonspor Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, bordo mavili takımın en az 10 maçta hakem hatalarına kurban gittiğini söyledi.

Aslan, "Bu sezon bizi hakemler en azından 10 maçta mağdur ettiler. Bursaspor maçında iki tane penaltı pozisyonu var. Biz mağdur edilmiş tarafız; ama bunlara sığınmamak gerekir. Eskiden olduğu gibi hakemi de yenmemiz gerekir. Hakem hatası olsa da, iki tane yesek de üçü atarak yenmeliyiz" dedi.

"BİZİM CÜNEYT ALEYHİMİZE HATA YAPTI" SÖZÜNÜ KİM DİYORSA, ONLARIN LEHİNE HATA YAPIYOR

Aslan, "Galatasaraylı yöneticilerin 'Hakemler kendi iradeleriyle karar vermiyor' söylemine katılıyorum. Ben de aynı kanaatteyim. Dünya çapında bir hakem var. Yırt dışında yönettiği maçlara bakın neredeyse sıfır hatayla maç yönetiyor. Bu nedenle yüksek puan alıp, önemli maçlara tayin ediliyor. Bizi gururlandırıyor; ama aynı hakem Türkiye'de bazı takımların lehine, bazı Anadolu kulüplerinin aleyhine çok hata yapıyor. 'Bizim Cüneyt, aleyhimize çok hata yapıyor' diyorsa onun lehine hata yapıyor. 'Bizim Cüneyt' tabirini kullanan kimse, onlar bilir kendilerini. Ya onların lehine hata yapıyor, ya da onların rakibi olan takımların maçlarında adeta onların rakiplerini doğruyor.

Galatasaraylı yöneticilerin dediği doğru. Hakemler Türkiye'de baskı altında. Bir takım adamlar 'Misketlerimi alır giderim, ben ligden çekilirim' gibi laflar ediyor. Birileri, futbol yöneticileri bu blöfü yiyorlar. Hakemler de ortada kaldıkları pozisyonlarda her zaman garibana ya da belli camiaların aleyhine karar veriyorlar. Aslında bizim hakemlerimiz tesir altında kalmadıkları sürece iyiler" diye konuştu.

BAŞKA TAKIMIN DURUMUNA BAKMAYIZ 

Başkan yardımcısı Aslan, Galatasaray maçı için ise "Biz başka takımların durumuna bakmayız. Taraftar olayları olmasaydı, Fenerbahçe'yi, hatta hakem hataları olmasaydı Beşiktaş'ı da yenebilirdik. Galatasaray'ı da yenmeyi amaçlıyoruz. Tek dezavantajımız, ceza nedeniyle tüm taraftarlarımızın olmamasıdır. Hakemler manipülasyon yapmazsa Galatasaray'ı yenebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

HAMİ MANDIRALI'NIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ; BELKİ ÜNLÜ BİR TEKNİK ADAMLA BİR SÜRE BİRLİKTE ÇALIŞIR 

Yakup Aslan, "Bizim, Hami Mandıralı gibi yenildiği zaman üzülen, galip geldiği zamanda çocuklar gibi sevinen futbol adamlarımıza ihtiyacımız var. Yönetimde konuştuğumuzda ben Hami hocanın devam etmesinden yana kullanacağım oyumu. Ne olursa olsun Hami hocanın kalması taraftarıyız. Üst düzey değerli bir hoca alabilirsek, Hami hocanın onun yanında bir süre çalışmasını sonrasında tek başına ipi ele almasını arzu ediyoruz.

Ayrıca çok üst düzey bir hoca almayacaksak Hami Mandıralı'nın devam etmesi gerekir. Bu benim kişisel fikrim. Kendisiyle konuşacağız, yöneticiler tamamı kalmasını istiyoruz. Ama bir başka ünlü teknik direktörle birlikte çalışması söz konusu olabilir. Böyle bir durumda Hami hocanın bunu kabul etmesini arzu ederim. Sonrasında takım zaten tamamıyla kendisine kalacak" ifadelerini kullandı.