Trabzonspor’da bugünkü Balıkesir maçının bitmesiyle birlikte transfer harekatı başlayacak. Karadeniz ekibinde teknik direktör Ersun Yanal’ın, “Gitsin” dediği oyunculara durumları tebliğ edilecek ve aynı zamanda şu ana kadar kendileri için gelen teklifler aktarılacak. Asıl hareketlilik ise transferi planlanan oyuncularla alakalı. Bordo-Mavililer’in hocasının yönetimden bir kaleci ve bir stoper başta olmak üzere 3-4 takviye istediği biliniyor.

İlk adaylar belli

Kaleci adayları arasında Galatasaraylı Sinan Bolat hala ilk sırada. Trabzonspor bu yönde somut bir sonuç elde etmeden diğer alternatiflere yönelmeyecek. Bir başka hareketlilik de stoper bölgesinde. Uzun zamandır temasta olunan Akhisarlı Uğur Demirok’ta Fırtına’nın çok büyük bir sıkıntı yaşaması beklenmiyor. Ancak bir son dakika sürprizi olursa o zaman yine B ve C planları devreye girecek. Ersun Yanal’ın istediği ön hücum bölgesini hareketlendirecek oyuncu için ise yelpaze hayli geniş. Ancak Gaziantepsporlu Muhammet Demir ve Eskişehirsporlu Erkan Zengin’den gelecek son yanıtlar Trabzonspor’un yol haritasını belirleyecek. Fakat her ne olursa olsun sezon başının transfer şampiyonu Trabzonspor, ara transferi de bir an önce yapmak ve kampa yetiştirmek istiyor.

Yolcu listesi

Avraam Papadopulos

Ersun Yanal yabancı hakkını kendisinden yana kullanmayı düşünmüyor. O nedenle de Yunan stopere, “Bonservis istemeyiz. Alacaklarını karşılayacak bir kulüple görüşebilirsin. Her türlü kolaylığı sağlayacağız” denilecek.

Mustafa Yumlu

Yönetimin gözden çıkardığı oyuncunun affedilmesi söz konusu değil. Beşiktaş başta olmak üzere Süper Lig’den kendisini isteyen kulüpler var. Kiralanma değil, bonservisiyle satılma opsiyonu ağırlık kazanmış durumda.

Aykut Demir

Aykut Demir kalma ihtimali olan isimlerdendi. Ancak verilen şansları kullanamadı. Şimdi transferi planlanan oyunculara karşı takas kozu olarak kullanılacak.

Emre Güral

Yakın geçmişe kadar Trabzonspor’un en değerli isimlerindendi. Fakat uzun süreli sakatlığı ve rekabette çok geride kalması onun şansını azalttı. Süper Lig’den ve 1. Lig’in iddialı ekiplerinden isteyenleri var.

Soner Aydoğdu

Son 4-5 maçta kaderini kendisi değiştirdi. Ortaya koyduğu performansla hocasına en azından iyi bir alternatif olabileceğini kanıtladı. Yine de son ana kadar durumunun netlik kazanmayacağı ve iyi teklifler olması halinde gidebileceği konuşuluyor.
Editör: TE Bilişim