Trabzonspor, Türkiye Kupası’nın ardından Avrupa Ligi’ne de veda edip çok kısa bir periyotta sarsılınca teknik direktör Ersun Yanal’ın tahtı da sallandı. Yerel medyanın sert eleştirilerine maruz kalan deneyimli çalıştırıcının gidip yerine adaylar dahi ortaya atıldı. Tüm bu hareketliliğe noktayı ise Bordo-Mavililer’in patronu nokta koydu. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, İtalya dönüşünde Ersun Yanal ile uzun uzun sohbet etti ve güvenoyu verdi.

‘Hayal kırıklığı’

“İddialara sakın kulak asma, benden duymadığın sürece hiçbir şey doğru değildir” diyen Hacıosmanoğlu, “Kupa elenişi ve Napoli ile ilk oynadığımız maçın skoru hayal kırıklığı yarattı. Bunları beklemediğimiz doğru. Ancak artık önümüze bakmak ve lige konsantre olmak zorundayız. Sen de bu tip eleştirilere değil, işine konsantre ol” ifadelerini kullandı.

Yanal teşekkür etti

Yanal’ın da kendisine verdiği destekten ötürü Başkan Hacıosmanoğlu’na teşekkür ettiği ve “Trabzonsporlular’ın beklentisini biliyorum. Mazeret olarak söylemiyorum ama kadrodaki sorunlar bizi çok yıprattı. Artık önümüze bakacağız ve Trabzonsporlular’a ve sizin güveninize layık bir takım ortaya çıkartacağız” sözleriyle geleceğe dair umut saçtığı öğrenildi.