Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 1-0'lık Antalyaspor mağlubiyeti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Müsabakayı değerlendiren Yanal, ''Futbolun iki yönü var biri tabii ki oyun. Oyun için herkes kapasitesini zorladı. İkinci bir yönü var skor. Skor alamadığınızda haklılığı haksızlığı tartışıyoruz. Bir süreçteyiz, herkesin bir sorumluluğu var. Bu sorumluluklar hepimizi bir yere taşıdı. Nasıl bir başarı geldiğinde sorumluluklar paylaşılıyorsa bu günlerde de sorumlulukları paylaşması gerekiyor. Bugün kazama arzusu içerisindeydik, saha içinde oyuncularımızın tutumundan kimse şikayet edemez. Başka nedenler de ortaya koyulabilir, mağlubiyet için. Hakemin saha içindeki tutumundan, oyunun temposunun kesilmesinden, rakibin oynamasından. Bunlar mazeret değil, yakaladığını atacaksın.'' dedi.

Hakemlerle ilgili konuşmak istemeyen Yanal, ''Hakemlerle ilgili de gol nizamiydi, penaltı değildi, kartlar pek çok tartışacak şey var. Önümüzde bir trafik başlıyor. Bu tünelin içinden doğru çıkmak zorundayız, onun için dik durup oyuncularımızı da kaybetmeden kazanarak yolumuza devam etmek zorundayız. '' dedi.

YUMLU, AKBAŞ, YUSUF VE ZEKİ'YE ÖVGÜ

Genç oyuncuları kazanmayı kendisinin de çok istediğini belirten Yanal, ''Yusuf Yazıcı... Hem oyuncu kazanmak, hem yarışmak hem de kazanmak zor bir süreç. Takımımızda iyi oyuncular var. Onları kazanmayı sizden daha çok istiyorum ama böyle sert bir ortamda onları kaybetmek de var. Bu yarışın içerisinde çok sert, acımasız bir ortam var. Evet ümit milli takımıza gidiyorlar, orada oynadığı maçın kaygı ve endişesiyle burada oynayacağı oyunun kaygı ve endişesi arasındaki farkı görüyorsunuz. Zeki, Mustafa, Yusuf'un en küçük harekette aldığı tepkileri görüyorsunuz, ki ben bu tepkileri hiç hak etmediklerini düşünüyorum. Akbaş mesela bugün hayatı boyunca taşıyacağı 2 iz aldı. Çoğu oyuncu çıkıp gidebilir ama o oynamayı tercih etti. Herkes birbirine bir şeyler bulabilir ama şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Trabzonspor daha önceki dönemlerde bunu yaptığında yine zarar gördü. Akil olmak lazım, akıllı olmak lazım. Oyuncu kazanmak çok önemli. En çok oyuncu kazandırmaya gayret edenlerden biri olduğumu düşünüyorum. Yusuf Yazıcı'yı kazanmak için de çaba sarf ediyorum ama kazanırken de kaybetme korkusu beni de endişelendiriyor. '' dedi.

TAKVİYE YAPMALIYIZ, YAPACAĞIZ DA!

Takviye yapacaklarını belirten Yanal, ''Transfer döneminde çok fazla oyuncu alma konusuda titiz davrandık. Sıkıntılarımız vardı. Herkes şapkayı önüne koymak zorunda. Trabzon'a oyuncu getirmenin zor olduğunu herkes biliyor. Bu sıkıntılı zaman diliminde Trabzonspor'Un güçlerini boşa harcamak konusunda titiz davrandığımızın bilinmesini istiyorum. Ben de çok farklı kadrolar kurmak istemez miyim. Bu takım için takviyeler yapmak istemez miyim, mutlaka olacaktır. Güçlü takımların Trabzonspor'a karşı yaptığı mücadeleyi de görüyoruz. Oynamakla, karşılıklı oynamakla, oynamamak üç başlıkla incelenebilir. Bizim oynamayıp kazandığımız maçlar oldu. Karşılıklı oynar gibi bir maç olsaydı şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Mehmet Ekici'nin kullandığı atışlar, 29 şutumuz var 6'sı isabetli. Baskı içinde oynamak kolay değil, biraz daha yetenek ve rahatlığa ihtiyaç var. Beceremedik... Zaten sıkıntılarımızdan biri de bu. Bunun için takviyeler yapmamız gerekiyor, yapacağız da'' dedi.

MASAYA VURUP HADİ DİYECEĞİMİZ GÜNLER...

Çok karakterli oyuncuların olduğunu belirten Yanal, ''Benim tarafımdan baktığınızda çok acımasız bir tablo gözüküyor. Oyunda çok erken kart çıkarılması, oyunun gerilmesi, penaltıydı veya goldü tartışması... Oldukça fazla olan gerginliği bir üst seviyeye çıkarıyor. Soyunma odasında konuştuğumuz buydu. Oyuna konsantre olmalıyız, hakemle oynamalıyız. Bizim rakibimiz hakem değil, rakibe odaklanmalıyız... Kazanabileceğim şartlar var ve bunlar konuşuluyor. Stress ve üst düzeyde en ufak bir kırılmada kontrol etmekte zorlanıyoruz. Bizim lehimize bir şey olmadı mı. Henüz olmadı ama olur. O günleri de bekliyoruz. Trabzonspor'un gücünü ortaya koyacak kızgınlığı, öfkeyi yumruğu vurup ''Hadi'' demeyi çok istiyorum. Benim içimde böyle bir duygu var, oyuncularda da var. Bizde bunu ortaya koyacak karakterde bir ekip de var.Başta Trabzonlu oyuncular olmak üzere hepsi çok karakterli oyuncular. Onlar bu sarmalın sonunda Trabzon'u taşıyacakları yeri biliyorum'' dedi.