Ersun Yanal’ın 15 günlük milli arada takımına 5 gün izin vermesi, yönetim içinde de tepki oluşturdu. Ancak Bordo-Mavili idareciler topu Muharrem Usta’ya atıyor ve “Hocaya hesap sorulacaksa bunu yapacak kişi bellidir” mesajlarını veriyor.

Milli aranın Trabzonspor’a uyum sorununu giderme, sistemi yerleştirme adına adeta ilaç gibi geleceği düşünülmüştü. Ancak ligin ilk 6 haftasında sadece 6 puan toplayabilen Bordo-Mavililer’de 2 haftalık dönemde teknik direktör Ersun Yanal’ın takımına 5 gün izin vermesi, tepkileri de beraberinde getirdi.

Yarışın diğer devleri 3’er gün tatil yapıp, hazırlık maçları da oynarken, Karadeniz temsilcisinin bu şekilde bir çalışma etabını tercih etmesi, yönetim içinde de tepki gördü. Üst üste gelen kötü sonuçların ardından deneyimli hocaya karşı oluşan muhalefet, topu Başkan Muharrem Usta’ya attı.

‘Uyarmak görevimiz’

Her ne kadar medya önünde dillendirilmese de bazı idareciler başarısız sonuçlardan ve Yanal’ın tutumundan hayli şikayetçi.

İlk geniş katılımlı yönetim kurulu toplantısında bu sıkıntıyı dillendirmesi beklenen yöneticiler, “Burada hesap soracak biri varsa o da başkanımızdır. Hocayla sık sık görüşen ve gelişmeler hakkında bilgi alan kendisidir. İş daha da kötüye gitmeden uyarmak ise bizim görevimizdir” mesajlarını veriyor.
Editör: TE Bilişim