Porto’dan kiralanan ve ülkesi olimpiyatlardan elendiği için birkaç gün içinde takıma katılacak genç oyuncu Karadeniz ekibinin yeni sistemi için en kıymetli perçalardan biri.

Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal transferin başından beri pivot santrfor üzerinde duruyor, kanat hücumlarıyla birlikte duran toplarda da bu şekilde etkili olmayı planlıyordu. Önce Cardozo’nun durumu masaya yatırıldı, Paraguaylı, “Gitmek istiyorum” deyince arayışlar başladı. Bursasporlu Necid ve Kasımpaşa’dan Eren Derdiyok gibi isimlere yönelinmesi de Yanal’ın ne tarz bir oyuncu istediğinin kanıtı niteliğindeydi. Ve sonunda Karadeniz ekibi, aradığı forveti Porto’da buldu. Geçen sezon oldukça iyi bir dönem geçiren 1.91 boyunda ve 25 yaşındaki Güney Koreli Jun Suk, Portekiz ekibinden 1 yıllığına kiralandı.

25 maçta 10 gol 9 asist

Bu noktada Trabzonspor’un transfer görüşmelerinde satın alma seçeneğiyle Porto’nun kapısını çaldığı, ciddi rakamları gözden çıkardığı, ancak Jun Suk’un bonservisini elinde bulunduran ekibin kiralama dışında bir alternatifi düşünmediği ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon 25 lig maçında 10 gol atıp 9 asist yapan Güney Koreli’nin gelmesiyle beraber Ersun Yanal’ın yeni makinasında eksik parça kalmamış olacak. 

Editör: TE Bilişim