Medipol Başakşehir’e ligin 15. haftasında konuk olan bordo-mavili takım rakibine 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından Ersun Yanal müsabakayı değerlendirdi. 

Deneyimli çalıştırıcı, “Ligde önemli çıkış yapan iyi bir takıma karşı oynadık. Oyunun ilk 20 dakikası dışında oyunu kontrol ettik. Özellikle hücum bölgesinde istediğimiz verimi elde edememek dışında oyunu kontrol edip rakiple ortak oyun oynadık. Hamle şansımız çok kısıtlıyken yediğimiz bir gol var. Önümüzde şimdi oyuncularımızın kendine yavaş yavaş güvenlerinin geldiği, istediğimiz sonuçları alma açısından takımın kendi karakterini ortaya koyması açısından önemli. Çok az bir süre var. Önümüzde zorlu 3 maç var. Zorluklar ve sıkıntılarla bu duruma kadar geldik. Oyuncularımı performanslarından dolayı tebrik ediyorum. Ellerinden geleni yaptılar” diye konuştu. 

“Trabzospor önemi bir sürecin içinde” 

Bir büyüme ve olgunlaşma sürecinde olduklarını ifade eden Ersun Yanal, "Birçok sebebimiz var ama bunları mazeret olarak görmüyorum. İlk yarının yarısına kadar dengeyi bulmak adına sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntılar paylaşım sıkıntısıydı. Sonra oyunu biraz daha sahamızda kabul etmek avantaj olacaktı ama o arada gol yedik. Biz en çok ceza sahasına giren en çok orta yapan takımız. 27 toptan bir tanesini gol yapıyoruz. Akan oyunda bir pozisyon ve duran topta bir pozisyon verdik. Trabzospor önemi bir sürecin içinde. Stadyumu devreye girecek yeni oyuncuları oyun içerisinde oturtmaya çalışıyoruz, genç oyuncuları takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Elindeki sorunları bu sonuçlarla aşmaya çalışan bir takımız. İleride hırslı ve hevesli iyi bir Trabzonspor gelecek diye düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.