Teknik Direktör Ersun Yanal, Medical Park Arena’da ikinci yarıda kaybedilen puanın 10'a yükseldiğini belirterek, "Burada oynamanın zorluklarını biliyoruz. Kilidi açacak oyuncu konusundaki zorlanmayı biliyorum. Bunlar olacaktır. Kazanmak burada daha güç, çünkü kilidi açman lazım" dedi.

Kaybedilen 3 puana karşın şu anda ikinci yarının en fazla puan toplayan takımı olduklarını belirten Yanal, "İkinci yarıda 30 puanla şu anda oynanmamış bir maç sonrasında lider durumdayız. Önemli skor elde ettik. Bu skoru elde ederken en büyük paydayı alacak olan oyunculardır. İyi bir takım olma yönünde seçtikleri davranış ve bütünlük bizi buraya getirdi. Bu takımın önünde önemli bir süreç var. Bu süreci tamamlamak için önümüzde bir dönem daha var. 13 haftanın yorgunluğu vardı. Böyle iniş çıkışlar olacaktır. Oyuncularımızı bugüne kadar ortaya koydukları emek ve sonuçtan dolayı tebrik ediyorum. İyi bir takım oldular. Biz iyi bir takımız" diye konuştu.

Rodallega'nın oyundan alındığında yaşanan tepkiyle ilgili olarak sorulan soruya ise Yanal, "Bu medya yoluyla konuşulacak bir konu değil. Kendi içimizde doğru iletişimle bunu rahatlıkla çözebiliriz. Bizim belli bir kadromuz var. Çok fazla rotasyon yapacak oyunculara sahip değiliz. İkinci yarı uzun zamandır kullandığımız bir takım var. İniş çıkışlar oldu. İçeride oynamak da zor. Her şey hücum değil, savunma yönü var. Taraftar tepkisi olacaktı. Kazanmayı alkışlamak için stada geliyorlar. Taraftarın tepkileri normal. Trabzonspor gelişimi devam eden takım" ifadesini kullandı.