Sadri Şener döneminde Sivasspor yenilgisinin ardından başkanın yaptığı,” Mağlubiyeti bana değil, hocaya sorun” açıklamanın ardından Trabzonspor Kulübü’nden gönderilen Ersun Yanal’ın gösterdiği fedakarlık yıllar sonra ortaya çıktı.

O dönemde görevine son verilen teknik direktör Ersun Yanal ile Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener arasında geçen konuşmaya şahit olan dönemin yöneticisinin HaberTS.com’a verdiği bilgiler şaşırttı.

Trabzonspor Kulübü’nde çalışmadığı günlerin parasını almayı kabul etmeyen Ersun Yanal’ın, kulüpten gönderilmesine rağmen çalıştığı günlerde olan alacaklarında da gösterdiği kolaylık yıllar sonra o dönemde görev yapan bir yönetici tarafından ortaya çıkartıldı.

“ÇALIŞMADIĞIM GÜNLERİN PARASINI ALMAM”

Dönemin yöneticisinin anlattığı bilgilere göre; Genel Sekreter Hasan Yener tarafından, istifa etmesi istenen Ersun Yanal’a “karşılıklı olarak sözleşmemizi fesih etmek istiyoruz. Yıl sonuna kadar olan alacaklarını sana ödeyeceğiz.” teklifinde bulunuyor. Kulüpten çalıştığı günlerin ödemesini de alamamış olan Ersun Yanal’ın cevabı ise,” ben sadece çalıştığım ve hakkım olan parayı alırım. Çalışmadığım günlerin parasını istemiyorum. Çalıştığım ve ödemesini yapmadığınız alacaklarımı da sizin belirleyeceğiz şekilde almaya razıyım.” Olur. 

“SİZ NASIL ÖDEYEBİLİRSENİZ BEN ONA RAZIYIM”

Yanal’ın bu tavrı karışışında şaşıran Trabzonsporlu yöneticiler, Ersun Yanal’ın çalıştığı günlerin alacaklarını 8 eşit taksite böler. Maddi anlamda zor günler geçiren Trabzonspor, Ersun Yanal’a yapacak olduğu eşit taksitli ödemeleri de zamanında gerçekleştiremez. Hakkı olan ödemeyi de 8 taksite bölerek almayı kabul etmesine rağmen zamanında ödemelerini alamayan Ersun Yanal, Trabzonspor Kulübü’ne yine anlayış gösterir ve alacakları konusunda “problem yok. Trabzonspor büyük kulüp kimsenin parasının kalmayacağı gibi bizim de kalmaz. Durumunuz ne zaman müsait olursa ödemeyi yaparsınız.” Der ve gecikmeli de olsa çalıştığı günlerin ödemesini alır.
HaberTS.com / Ali Çil