Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 46'ya yükseltirken, Gençlerbirliği'nin puanı 38 oldu.  
Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, sorumluluk alınması noktasında eksik kaldıklarını kaydederek, "Zorunlu değişiklikler yapmak durumunda kaldık. 2 oyuncumuzu kaybettik. Yatabare önemliydi bizim için ön bölgede. Mustafa'nın burnunun kırılması bizim için oldukça üzgün bir an oldu. Planladığımız değişiklikleri yapıp oyunu üstün kurabileceğimiz anları kaçırdık. Rakip, 10 kişi kaldıktan sonra p birazcık oyunu istediğimiz gibi yönlendirdik. Waris ve Yusuf gibi oyuncuların yaratıcılığın üstünde olduğunu düşündüğümüz maçta orta alanda Erkan'a kaldı. Somluluk için bayağa yük oldu. Bu tür maçları kazanmak için yeteneği ortaya çıkarmak lazım. Özellikle kanat oyuncuların arkadan destek vereceği anlarda zayıf kalıyoruz. Bugün maalesef iki oyuncumuzu yine kaybettik. Bu sene ki sürprizler devam ediyor.

Maçlarda kaybettiğimiz oyuncuların, kaybedildiği anlarda aldığı darbeler çok manidar" dedi.  Sakatların artması ile ilgili olarak ise Yanal, "Maalesef darbelerle sakatlanıyoruz. Aytaç'ın aldığı darbe sonucunda ayağı kırıldı. Yusuf aldığı darbe sonucunda 8 hafta uzak kaldı. Mustafa, Yatabare.. oldukça bu tabloda dramatik bir noktadayız. Bu sıklıkla başımıza geldi. Bir kadro çıkacak. 2. yarı başladığından beri 23 puan topladık ama bu 4 takımın topladığı puan. Daha fazla toplayabilirdik. Deplasmanlarda puan toplayamıyoruz. Sıkıntı oluyor. Baştan çok puan kaybı oldu. O anlar bizi sıralamada arkada olmamızın gerçeği" dedi. " diye konuştu.