Maç öncesi konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Bu sene olaya damgasını vuran seyircisizlik. Umarım bu başka mesajlar veriyordur. Bunun altı başka türlü dolup seyircinin geldiği bir ortam yaratılır. Her hanlde bunla ilgili çalışma yapılıyordur" dedi. 

Eskişehirspor ile ilgili de konuşan Yanal, "Eskişehirspor enteresan bir takım. İstanbul takımlarından deplasmanlarında puanla ayrıldılar. Deplasmanda oynadıkları maçlarda oldukça iyi performans sergilediler. Önemli takım. Sıralamada ki yerine bakmamak lazım. Bugün biz de hem oyun oynayacak, hem de rakibe üstünlük sağlayacak oyun oynamalıyız. Balıkesirspor maçını oynadığımızda bizim üstümüzde ki takımların da bir birleri ile oynadığını düşündüğümüzde bu hafta ve önümüzde ki hafta bizim için stratejek" dedi. 

Mehmet Ekici'nin cezalı olmasının takımı etkileyip etkilemeyeceği sorulması üzerine Yanal, "Duran topları kullanan Özer ve Soner onlarda etkili kullanıyor. Kafa toplarına çıkan oyuncularımız yüksek oyuncular bu konuda agresef ve istekliler. Yaptığımız organizasyonlara sadık ve disiplinliler. Trabzonspor bu şekilde goller bulmaya devam edecek. Bu takım oyunu sonucunda. Kol kola el ele yürüyerek bu başarıyı elde edeceğiz" diye konuştu. 

Spor Toto Süper Ligde ilk defa forma giyecek olan İbrahim ile ilgili olarak ise Yanal, "Ben çok heyecanlı görmedim. Ya da bize hisettirmiyor. Antrenman performansı yüksek. Futbolda her şey bir anda başlıyor ve bitiyor. Futbol uzun süreç. Ne bu maçla başlangıç olacak ne de bu maçta bitecek. Bu zaman diliminde. Bugün hata da yapabilir. Onun için yeni bir başlagıç değil. Bence başarılı olacak çockulardan bir tanesi. O da kendini geliştirecek. O gelişim içinde Trabzonspor'a faydalı olacak. Bence önü çok açık" dedi.
Editör: TE Bilişim