Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, sahalarında 4-1 kaybettikleri Eskişehirspor karşılaşmasının ardından ilginç açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal'ın maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Böyle bir dağınıklık beklemiyordum. Özellikle rakip ikinci golü bulduktan sonra iyice dağıldık, oyun disiplininden uzaklaştık. Bunun takım üzerinde yarattığı bahanelerin dışına da çıkmak gerekiyor. Hakem sizin bahane faktörünüz olmamalı. Bizim gibi mücadele edebilecek bir takımın oyundaki disiplininden kopması kabul edilebilecek bir şey değil. Takımıma yakıştıramadım. Takım içerisinde konuşup halletmeliyiz."

"Müsaade ederseniz onu biz yapalım"

"Transfer konusunu kamuoyunda paylaşmak doğru değil. Bunu mutlaka planlayacağız ve yönetimle paylaşacağız. Müsaade ederseniz onu biz yapalım. Ne gerekiyorsa değerlendirilip önümüzdeki döneme aktarılacak."

Ersun Yanal'ın basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Eskişehirspor'a 4-1 yenilen Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, aldıkları sonuca üzüldüklerini, böyle bir sonucu bir daha yaşamamak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyun disiplininden uzaklaşan ve özellikle ikinci golden sonra tamamen disiplinini yitiren bir Trabzonspor'un sahada olduğunu belirtti. Bunu sonucu anlamalarının oldukça güç olduğunu ifade eden Yanal, şöyle devam etti:

"Mücadele gücünü yüksek tuttuğumuzda diğer maçlarda neler yaptığımızı görmüştük ama bu maçta tam tersine oyun disiplinini bırakıp, sanki oyun bir başka tarafta oynanıyormuşcasına net olmayan bir görüntü sergiledik. Bu bizim takımımıza hiç yakışmadı. Hepimiz bu sonuca üzüldük. Bu takımın böyle bir sonucu bir daha yaşamaması için şu andan itibaren çalışmalar yapmaya başlayacağız."

Ersun Yanal, karşılaşmayı takım olarak kaybettiklerini belirterek, "Kişiler kaybetmiyor, biz bir takımız. Sonuçta bir takım olarak kaybediyoruz. Nasıl yendiğimizde takımı alkışlıyorsak, kaybetmenin de takım üzerindeki etkilerinin tekrar pozitife dönmesini sağlayacak bir tutum içinde olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Oyunculara gelen teklifler

Ersun Yanal, basında bazı oyunculara teklif geldiği şeklindeki haberlere ilişkin olarak, "Şu anda Trabzonspor'da herhangi bir oyuncunun satışıyla ilgili bana hiçbir şey gelmedi ama bazı oyuncularımızın piyasası vardır ve konuşuluyordur. Bunun konuşulması normaldir. Yönetime gelse, benimle muhakkak paylaşırlardı. Haberim yok" ifadesini kullandı. Üst sıralardaki takımlarla puan farkının kapanıp, kapanamayacağına ilişkin bir soru üzerine Yanal, "Futbolda fark kapanır. Her şey mevcut ama şu bir gerçek ki biz daha iyi olmak zorundayız. Böyle kesik aralar vererek oynamamalıyız. Herkes sahada eşit mücadele edecek. Sahada eksik oyuncu istemiyorum. Sahaya 11 kişi çıkıyorsunuz. Hiç kimseyi kaldıramayız. Böyle bir eksikle Trabzonspor takımı sahada olmayacak" yanıtını verdi. Yanal, genç, yetenekli kalecilere sahip olduklarını ancak kaleci arayışıyla ilgili bir takım çalışmalar yapmak zorunda olduklarını da dile getirdi.

"Hakem kalitesi düşüktü"

Ersun Yanal, ilk yedikleri gol öncesinde lehlerine bir faul olup, olmadığı şeklindeki başka bir soru üzerine şunları söyledi: "Evet, hakemin verdiği karar golde tartışılır. Kimine göre faul, kimine göre devamdır ama şu bir gerçek ki hakem faktörünü bir kenara bırakıp, kendi oyunumuzu ona rağmen oynamalıyız. Hakemle ilgili şikayetleri yapalım. Bana göre de faul ama biz oyunumuzu hakeme göre değil, kendimize göre oynamalıyız. Birkaç saniye duraksama oldu, herkes faul bekledi, hakeme bakıldı ama oyun devam etti. Oyuncu koştu, önüne top atıldı, gol oldu. Düdük var sonuçta, hakem oyunu devam ettirdi. Bana göre hakem kalitesi düşüktü. Ben hakemin kararlarını asla yorumlamayacağım. Oyuna müdahale ve oynattığı oyun olarak hakem kalitesi düşüktü."

Editör: TE Bilişim