İŞTE YANAL'IN MAÇ SONU YAPTIĞI AÇIKLAMALAR;

"Ligin iyi hücum yapan takımlarından biriyle oynadık. Bunu son maçlarda kanıtlayan bir takım vardı. Bir tarafta da farklı skorlar alabilen bir takım. Biz de hücum oynamayı felsefe edinmiş bir takımız. Bugün iki takım da pozisyonlar buldu. Stratejik bir maçtı. İstediğimiz noktada olmasak da üst sıralara çıkma adına avantaj elde ettik. Kalan üç maçımızı da kazanmaya çalışacağız. Maalesef Jose Bosingwa'nın bir sakatlığı oldu. Bunun için üzgün ancak kazandığımız için mutluyuz.

Hepimizin çok iyi bildiği birşey var. Oyuncularımız bizim oyuncularımız. Bu oyun Trabzonspor'un oyunu. Seyircinin bazen duygusal tepkileri vardır. Bunlara üzüldüğümüz de oldu. Seyircimizin tepkileri bize zaman zaman farklı bir motivasyona itebiliyor. Beşiktaş maçında da bunu yaşamıştık. Erkan yetenekli bir oyuncu. Performansını vermek için mücadele eden bir oyuncu. Bazen oyuncu iyi oynayamayabilir. Geçen hafta Yusuf kötü oynadı. Oyundan almak zorunda kaldık. Yusuf birinci sınıf oyuncu olabilecek adımlar atabilecek bir oyuncu. Ama oyuncuyu oyundan almak zorunda kalmıştık. Bu bir süreç. Her çıkan ve giren oyuncu tepki gösterebilir. Her giren ve çıkan oyuncu hatalı olabilir. Bunların sonu gelmez. Elimizdeki oyuncuyu iyi değerlendirmeyi bilmeliyiz. Bir çok takım transfer yapamayacak. Ekonomik fair play ön plana çıktı. Elimizdeki oyuncuyu değerli kılmalıyız. Bu süreçte çok akıllı davranmalıyız. Oyuncumuz sahada moralli kalmalı. Tepki olur. Ama ölçüsü ve zamanı önemli. Seyirciye teşekkür ediyoruz. Erkan'ı alkışlayarak moral kazandırdılar ona. Bunlar çok önemli. Şenol Güneş'in Türk futboluna katkısı yadsınamaz. Önemli bir spor adamı. Milli Takımımız'la önemli bir başarıya imza attı. Trabzonspor'a büyük emekleri geçmiş. Futbolumuzun önemli felsefi isimlerinden. Trabzonlunun da onu sevgiyle kucaklaması kadar normal birşey yok. İnsan zor yetişiyor. Futbolumuzda yetişen insanlara değer vermek önemli. Takdir edildiğinizde çalışma arzunuz artar. Bizim işimiz böyle bir iş.

 ÖZER'İN BONSERVİSİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Özer Trabzonlu ve Trabzonspor'un bir oyuncusu. Hem Özer hem de Trabzonspor gerekli fedakarlığı yaptığı sürece kalacaktır. Özer'e de söyledim. Kendisi adına yapacağı en olumlu hareket imzayı atmak olacaktır. Bir bonservis sözkonusu. İki kulübün anlaşması gerek. Bunun için bir süreç gerekli. Özer Trabzon'da pazarlık yapmamalıdır. Trabzon da onun değerini bilecektir.”