Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen olan 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nde bazı teknik adamların olmaması konuşulan konulardan biri oldu.

Seminere katılan UEFA Pro Lisans, TFF Teknik Direktör, UEFA A Lisans ve Profesyonel Kaleci Antrenörü belgelerine sahip antrenörler, Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın 6. maddesinin 3. fıkrası gereğince bir sonraki seminere kadar çalışma izni almaya hak kazandılar. Ancak Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ve Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman bu seminere katılmama kararı aldı.

Ersun Yanal'ın A Milli Takım Futbol Genel Direktörlüğü yaptığı dönemde Fatih Terim'in seminere katılmaması gündem olmuştu. Yanal da bu nedenle Terim'in düzenlediği seminere mazeret göstererek katılmadı. Seminere katılım zorunlu olduğu için Ersun Yanal yurtdışına gitmesini mazeret olarak gösterdi.

Öte yandan son dönemde Fatih Terim'i sert bir şekilde eleştiren Hikmet Karaman da seminere katılmayan isimlerden biri olarak dikkat çekti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın da ağır bir gribal enfeksiyon geçirdiği için seminere katılmadığı açıklandı.
Editör: TE Bilişim