Trabzonspor'un sezon başında Portekiz'in Benfica takımından kadrosuna dahil ettiği Oscar Cardozo, hafta sonundaki Galatasaray maçında takımının gol yollarındaki en güvendiği isim olacak.


Benfica'da 2009-2010 sezonunda 13 maçta 10 gol atarak UEFA Avrupa Ligi'nin en golcü oyuncusu olan, aynı sezon ligde 29 maçta 26 gol, 2011-2012 sezonunda da 29 maçta 20 golle Portekiz Ligi'nde gol krallığı sevinci yaşayan "Büyük baston" lakaplı oyuncu, bordo-mavili takımın eski teknik direktörü Vahid Halilhodzic tarafından sürekli 11'de forma şansı bulmamasına karşın son haftalardaki performansıyla dikkatleri yeniden üzerine çekti.

Ligde geride kalan 9 haftada 4'ü ilk 11'de olmak üzere çıktığı 7 maçta 428 dakika sahada kalan, bordo-mavili takımın son oynadığı Torku Konyaspor maçında biri penaltıdan olmak üzere attığı 2 golle gol sayısını 5'e yükselten Portekizli futbolcu, takımının da en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.

Torku Konyaspor maçında attığı gollerle bordo-mavili takım forması altında ilk kez bir maçta 2 gol atan Cardozo, Gaziantepspor, İstanbul Başakşehir (penaltıdan) ve Mersin İdmanyurdu maçlarında da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Cardozo, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rostov ile oynanan karşılaşmada da 1 gol atarak resmi maçlarda 6 gol kaydetti.

8 PUAN KAZANDIRDI

Trabzonspor, Oscar Cardozo'nun gol attığı maçlarda mağlubiyet görmedi.

Bordo-mavililer, Paraguaylı oyuncunun gol attığı 4 maçta Gaziantepspor ve İstanbul Başakşehir karşısında beraberlik, Mersin İdmanyurdu ve Torku Konyaspor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 8 puan topladı. Cardozo, ligde 9 golle ilk sırada yer alan Akhisar Belediyesporlu Gekas, 6 gol atan Kasımpaşalı Adem Büyük'ün ardından 5'er golle üçüncü sırada yer alan oyuncular arasında bulunuyor. Paraguaylı oyuncu, 4 gol atan Burak Yılmaz, 3'er gol atan Beşiktaşlı Demba Ba, Fenerbahçe'den Sow ve Emenike gibi oyuncuları da ilk 9 haftada geride bırakmayı başardı.

MİLLİ ARADA EN FAZLA İDMANA ÇIKAN YABANCI

Cardozo, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada en fazla antrenmana çıkan yabancı oyuncu oldu.

Bordo-mavili takımın Torku Konyaspor ile oynadığı maçın ardından sadece bir antrenmana izinli olduğu için katılmayan Cardozo, yeni teknik direktör Ersun Yanal ile en fazla çalışan yabancı futbolcu olarak dikkati çekti.

Yanal'ın 13 Kasım'daki ilk antrenmanında yer almayan Cardozo, daha sonra çift antrenman yapıldığı tüm günlerde takımla çalıştı. Bosingwa, Yatabare, Waris, Belkalem, Medjani, Papadopoulos milli maçlar nedeniyle Yanal ile çalışma imkanı bulamazken, Constant da iznin daha fazla oluşundan dolayı Paraguaylı oyuncudan daha az antrenmana çıktı.

Teknik direktör Yanal da antrenmanda Cardozo ile özel olarak ilgilenirken bu oyuncunun artık kulübede oturmayacağının da mesajını verdi.

İLK BÜYÜK MAÇI OLACAK

Cardozo, hafta sonunda görev alması halinde Trabzonspor formasıyla ilk kez "Üç Büyükler" karşısında forma giyecek.

Ligin ikinci haftasında Fenerbahçe ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada takımda sakatlığı nedeniyle yer alamayan Cardozo, Galatasaray maçında sahaya çıkması halinde bordo-mavili takımda ilk büyük karşılaşmasını oynayacak.

CARDOZO'NUN OYNADIĞI MAÇLAR

Cardozo'nun Trabzonspor formasıyla ligde oynadığı maçlarda aldığı süre ve golleri şöyle:

Takım Süre Gol

S.A. Kayseri Erciyesspor - -

Fenerbahçe - -

İstanbul Başakşehir 38 1

Kasımpaşa 78 -

Kardemir Karabükspor 32 -

Mersin İdmanyurdu 90 1

Gaziantepspor 29 1

Akhisar Belediyespor 71 -

Torku Konyaspor 90 2