UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Napoli'yi ağırlayacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal'ın iç sahadaki karnesi taraftara umut veriyor.

Ersun Yanal kariyeri boyunca Avrupa Kupalarında 18 maça çıktı. Bu maçlarda 8 galibiyet 5 beraberlik 5 yenilgi alan Ersun Yanal sahasında çıktığı maçlarda sadece 1 kez kaybetti. Ersun Yanal bu sezon Trabzonspor, geçen sezon Fenerbahçe, 2012-13 sezonunda Eskişehirspor, 2003-04 sezonunda Gençlerbirliği ile Avrupa’da mücadele etmişti. 2003-04 sezonunda Gençlerbirliği ile 1.tur’da sahasında Blackburn Rovers’ı 3-1 yenen Ersun Yanal 2.tur’da Sporting Lizbon ile sahasında 1-1 berabere kalmıştı. Gençlerbirliği 3.tur’da İtalyan Parma ekibini sahasında 3-0 yenerken 4.tur’da İspanyol ekibi Valencia’yı sahasında 1-0 mağlup etmişti.

Eskişehirspor’un başında Avrupa Ligi 2.ön eleme turunda St.Johnstone ekibini sahasında 2-0 yenen Ersun Yanal, 3.ön eleme turunda ise Marsilya ile eşleşmiş sahasında 1-1 berabere kalmıştı. Geçen sezonda Fenerbahçe’nin başında görev yapan Ersun Yanal sahasında Red Bull Salzburg takımını 3-1 yenmeyi başardı ancak play-off turunda Arsenal karşısında 3-0 yenilmişti. Ersun Yanal bu sezonda Trabzonspor’un başında UEFA Avrupa Ligi grup maçında evinde Metalist Kharkiv’i 3-1 yenmeyi başardı.

İŞTE YANAL'IN AVRUPA'DA İÇ SAHA KARNESİ

Editör: TE Bilişim