Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, pazar günü oynanacak Beşiktaş derbisi öncesinde takımda olağanüstü hal ilan etti. Tecrübeli hoca, önceki maçların özetlerini her gün futbolcularına izletmeye başladı. Özellikle Beşiktaş'ın zayıf yönleri ve hataları üzerinde duran Ersun Yanal, ilk yarıda baskılı bir oyunla sonuca gitmeleri gerektiğini vurguluyor. Siyah-beyazlı ekibin etkili hücum elamanlarını orta sahada durdurmayı planlayan tecrübeli çalıştırıcı, Cezayirli futbolcu Carl Medjani'ye özel görevler verdi. 

Cardozo bu kez atacak 
Tecrübeli savunma oyuncusundan rakibin oyun kurucularını baskı altında tutmasını isteyen Ersun Yanal, Mehmet Ekici ve Özer Hurmacı ile de oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışacak. Bu karşılaşma öncesi Oscar Cardozo ile özel olarak ilgilenen Ersun Yanal, oyuncusunu motive etmek için yoğun çaba harcıyor. Beşiktaş savunması ve kalecisinin zaaflarını Paraguaylı gol makinesine ezberleten Yanal, kritik maçlarda gol atmakta zorlanan golcüsüyle bu kez sonuca gideceğinden emin. 

Bu maçta göstereceğim 
Paraguaylı forvet oyuncusu ile Ersun Yanal arasında geçen bir diyalogda, tecrübeli oyuncunun, "Bu maçın Trabzon şehri için ne anlama geldiğini biliyorum. Bana güveninizin boşa çıkmayacağını bu maçta göreceksiniz" dediği belirtildi. Oyuncusunun özgüveninden etkilenen Yanal da, Beşiktaş maçı için kafasındaki şekillendirdiği 11'e son noktayı koydu. 

Fotomaç / Yunus Emre SEL