1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasını,” tam bir safsata” olarak yorumladı.

Hatayoğlu, “Yeniden yargılama tam safsata. Suçu işleyenler bellidir fakat Aziz Yıldırım ve çetesini kurtarmak için ortaya atılan bir tiyatro sergileniyor. Bugün adliyeye giden Trabzonspor taraftarları, toplu taşıma araçlarından, metrobüslerden daha adliye duraklarına varmadan aşağıya indirilerek geri gönderildi. Israr edip ileri gitmek isteyenler polis tarafından darp edildi. Gözaltına alınmalar oldu. Ama aynı şekilde gelmek isteyen az sayıda olmasına rağmen Fenerbahçe taraftarları adliye alanına alındı. Flamalarını asıp sloganlarını attılar! Burada açık açık çifte standart uygulandı. Bu çifte standardı uygulayan emniyet görevlileri, devlet yetkililerinden talimat alarak yaptıysa bu çok büyük yanlış. Her iki taraf alınmasaydı buna bir anlam verebilirdik.” Dedi.

“ADALETSİZ YARGILAMA ÖNCESİ DE ŞİKE YAPILDI”

Alaattin Hatayoğlu, çok sayıda Trabzonsporlu taraftarın adliye önüne gelemediğini ifade ederken, “Yeniden yargılama tiyatrosu da, şike ile başladı. Adaletsiz olacağını düşündüğüm yargılama daha başlamadan, emniyet güçleri tarafından adliye önlerinde şike yapıldı. Böyle başlayan bir davada Aziz Yıldırım’ın adil yargılanması pek mümkün gözükmüyor. Bizim için önemli olan Aziz Yıldırım’ın ceza almasından çok sportif cezaların adil uygulanmasıdır. Trabzonspor’un hak ettiği şampiyonluk kupasını mahkemeler vermeyecek. Bu işi sonuca bağlayacak kişi Türkiye Federasyonu’dur. Kendisi de uzaktan kumandalıdır. Bu süreçte toplumun gazını almak adına şike sürecini uzatabildiği kadar uzatacaklar.” Şeklinde konuştı.

"TRABZONSPOR’UN HAKKI AK SARAY’DA"

20 Ocak’ta Trabzonspor taraftarının İstinye’ye yürüyüşü ile ilgili olarak konuşan Hatayoğlu, ”aslında protestonun adresi kesinlikle Ankara’da meclisten öte Ak Saray’ın önü olmalıdır. Çünkü Trabzonspor’un hakkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkacak iki söze bakıyor.  Federasyon, basın bu işin piyonları. Aziz Yıldırım’ın cezası onandığında kendisi yurt dışına kaçmıştı. Mahmut Uslu’nun dediği gibi sözü alınca Türkiye’ye geldi. Adaletsizliğin bu kadar toplum önünde bu kadar rahatça yaşandığına şahit olmuştuk aslında.” Dedi.

HaberTS.com / Ali Çil