Karadeniz ekibinin, 4 yıllık sözleşme imzaladığı yıldız futbolcu, "Trabzon'da oynamak bir gururdur" dedi. Taraftara da mesaj gönderen 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Trabzon'da kupalar kazanmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Trabzonspor'un bu sezonki ilk transferi Yasin Öztekin, bordo- mavili formayı üzerine geçirip, Fotomaç'a açıklamalar yaptı.

Öncelikle hayırlı olsun. Trabzonspor ile anlaştın. İlk duyguların neler?

Teşekkür ederim. Türkiye'nin büyük kulüplerinden birine gidiyorum. Şenol Güneş, Türk futbolu için efsane bir teknik adam. Onun gibi bir hocayla çalışacak olmak da bana heyecan veriyor.

Transferin nasıl gerçekleşti? Trabzonspor'dan hangi yöneticilerle görüştün?

Gençlerbirliği ile 1.5 yıllık sözleşmem vardı. 1 yıl da opsiyon bulunuyordu. Bu 1.5 sezonluk sürenin ardından belli bir ücret karşılığında serbest kalıyordum. Aslına bakılırsa tüm görüşmeleri menajerim Ceylan Çalışkan yaptı. Trabzonspor'da oynamak bir gururdur. Hayalime kavuştum diyebilirim.

Yasin Öztekin nasıl geldi bu noktaya? Neler yaşadı?

Beni yetiştiren babamdır. Orada 8 yaşındayken bir turnuvaya katıldım. Borussia Dortmund beni izleyip beğenmiş. 15 sene Borussia Dortmund'da oynadım. Profesyonel oldum. 1.5 senedir de Türkiye'deyim.

Türkiye'ye gelişin nasıl oldu peki?

Gençlerbirliği'nin futbolcu izleme ekibinden antrenör Mustafa Kaplan beni izleyip beğenmiş. G.Birliği benim için bir şanstı.

Türkiye'deki ilk yılında zorlandın mı?

Başta bazı problemler oldu ancak Gençlerbirliği'nde çok güzel günler geçirdim. Gerek hocam Fuat Çapa, gerek başkanımız, gerek yöneticiler, gerekse takım arkadaşlarım bana çok destek oldular. Onları tanıdığım için, onlarla aynı amaç için mücadele ettiğim için çok gururluyum. Hepsine teşekkürler.

Artık Trabzon'dasın. Hedeflerin neler?

Kampın başlamasını dört gözle bekliyorum. Önce takımımda forma şansı bulmam gerekiyor. Trabzonspor'da kalıcı olup, Milli Takım hedefine ulaşmayı arzuluyorum.

Teşekkür ederiz. Tekrar hayırlı olsun. Son olarak söylemek istediğin bir şeyler var mı?

Dediğim gibi Trabzonspor'a geldiğim için çok heyecanlıyım. Artık daha büyük bir taraftar kitlesi önünde oynayacağım. Bordo-mavili taraftarlar gerçekten takımlarını seven bir topluluk. Onlarla birlikte şampiyonluklar kazanmak, kupalar kaldırmak istiyorum.

MADEN GiBi iŞLEDi!

Yasin Öztekin'in babası Alaattin Öztekin, 1971 yılında Almanya'ya giden Türk işçilerden biri... Yıllarca maden ocağında işçi olarak çalışmış, işten fırsat bulduğunda Türk çocuklarına antrenörlük yapmış bir futbol sevdalısı... Yasin'e göre bugünlere gelmesinde en büyük emeği geçen isim olan Alaattin Bey de Almanya günlerini anlattı.

Baba Alaattin Öztekin, Yasin'in Real Madrid'li Nuri Şahin ile birlikte yıllarca Borussia Dortmund altyapısında oynadığını belirterek şunları söyledi: "Almanya'daki Türk çocukları, Almanlar'dan üç misli daha iyi futbolcu. Yasin gibi 5-6 genç daha vardı. Aralarından Real Madrid'li Nuri Şahin, Manisaspor'dan Nizamettin ve oğlum Yasin çıktı."

Editör: TE Bilişim