Trabzonspor’a gelen yabancılar arasında taraftarların en çok sevdiği isimlerin başında gelen İbrahim Yattara, bordo-mavili kulüple ilgili konuştu. Belçika’nın 3. Lig takımlarından La Louviere’de oyuncu-antrenör olarak futbol hayatını sürdüren Gineli, Türk vatandaşı oyuncu Trabzonspor’un kendisini istemesi halinde seve seve geleceğini kaydetti. 

Trabzon’a özlemini dile getiren oyuncu, en çok ise kolbastıyı özlediğini kaydetti. Belçika’da daha çok Türklerle takıldığını, aracında Türkçe müzikler dinlediğini kaydeden Yattara, “Bu nedenle Gineli arkadaşlarım beni kıskanıyor. Bana hep Türklerle takılıyorsun diyorlar. Ancak Trabzon bana o kadar işledi ki artık kendimi Türk gibi hissediyorum. Trabzon’da en çok özlediğim şey maçlardan sonra ve eğlencelerde oynadığımız kolbastı. Her kazandığımız maçtan sonra taraftarın önünde oynadığımız kolbastının anlamını hiçbir şeye değişmem” dedi. 
Trabzonspor’un kupasının gasp edildiği 2010-2011 sezonunu da değinen eski bordo-mavili oyuncu Trabzonspor’un hakkının bir gün mutlaka teslim edileceğini kaydetti. 

Bordo-Mavililerdeyken kendisini Real Madrid gibi dünya devlerinin istediğini ifade eden Yattara, “PSG, Roma, Ajax gibi kulüpler beni istemişti. Ancak Trabzonspor ve taraftarlarımız bana güveniyordu. Ben Trabzon’da çok mutluydum. Neden başka bir kulübe gitmek isteyeyim ki. Trabzonspor’dan ayrılırken de zorla gönderildim. Ben hiçbir zaman gitmek istememiştim” dedi.