O’nu bilen bilir… Marka ismi, Yattara… Herhalde oyun stili de isminden geliyor… Yatırtara… Futbolcuları yatırıp kaldırmışlığı çoktur. Uzun aradan sonra ilk röportajını verdi… Gözyaşları ile ayrıldığı Trabzon’a güler yüzle geldi. Kapılarını da bize açtı. Zamanımız yoktu. Aklımıza ilk gelenleri sorduk… İşte o keyifli röportaj;

-“GALATASARAY BENİ İSTEDİ, KABUL ETMEDİM. NE İŞİM VAR BAŞKA TAKIMDA?”

Trabzonspor’da oynadığın dönem, kariyerinin zirvesindeydin. Müthiş oynuyordun. Yıldızlar arasındagösteriliyordun. O dönem, büyük takımlardan transfer teklifi aldın mı? 3 Büyüklerden mesela…

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş… Hepsinden teklif aldım. Ben Trabzonspor’da oynadığım sürece mutluyum, dedim. Başka yere gitmek istemedim. Ben Trabzonspor’da kaldım. Çünkü ben burada çok mutluyum. Ne işim var başka takımda?

-“TRABZONSPOR’DA GÖREV ALMAK İSTİYORUM”

Belki futbolu bıraktın ama bu şehri bırakmadın. Yine Trabzon’dasın. Trabzonspor’u takip ediyorsun…Trabzonspor’da görev almak istiyor musun?

Tabi ki… Benim futbol hayatım burada… En çok oynadığım takım Trabzonspor. Eğer Trabzonspor için elimden bir şeyler gelir ve ben de yapabilirsem mutlu olurum.

Sportif direktörlük?.. İzleme komitesi gibi bir şey mı?..

Hangisi olursa, fark etmez. Ben Trabzon’da, Trabzonspor’da kalmak istiyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum.

Türk Vatandaşlığına geçmen konusunda bir problem yaşamıştın ve hatta o dönem protesto daetmiştin…

5 Sene önce Türk Vatandaşı oldum… Türkçeyi de çok iyi konuşuyorum…

Diğer yabancı futbolcular kolaylıkla Türk Vatandaşı olurken senin olman konusunda ciddi problemler çıkmıştı…

Biliyorum, biliyorum… Kural şuydu, Türk kontenjanını almadan önce Türkiye’de 6 yıl kalmak gerekiyordu. Ancak ben 8 sene kalmıştım. Türk Vatandaşlığını 2010’da aldım.

Türk ismini belirleme konusunda sıkıntı yaşadın mı?

(Gülüşmeler) Benim ismim İbrahimaYattara’ydı. Türk olunca, ben İbrahim Üçüncü ismini aldım. Çünkü Hasan Üçüncü benim en iyi arkadaşım.

-“ÜZGÜNÜM. ŞAMPİYONLUK GÖRMEK İSTİYORDUM”

2004-05 Sezonundan bir soru sormak istiyorum. O sezon Trabzonspor şampiyon olamadı veyaedilmedi. Ancak sen de o kadrodaydın. Neler söylemek istersin?

Kadromuz zaten çok iyiydi… Ben, Gökdeniz, Fatih, Szymkoviak, Lee Young, Mehmet Yılmaz, Hüseyin, Emrah, Petkoviç… Ama olaylar oldu, olmadı. Sonra 2010 sezonunda ligi Fenerbahçe ile 82-82 puanda bitirdik. Yine olaylar oldu biz yine şampiyon olamadık. Üzgünüm, çünkü ben de şampiyonluk görmek istedim.

Olaylar derken?

Ben bilmiyorum. Herkes duydu. Herkes bir şeyler söyledi. Benim söyleyecek bişeyim yok.

-“ŞİKE KONUSUNDA HERKES HER ŞEYİ BİLİYOR”

O zaman şunu sorayım sana… Türkiye’de çok uzun yıllar futbol oynadın. Türk Liglerinde yaşananşikeler ile ilgili neler söylemek istersin?

O konuda ben hiçbir şey söylemeyeceğim. Siz zaten biliyorsunuz. Herkes her şeyi biliyor.

-“TRABZONSPOR ÇOK FAZLA TRANSFER HATASI YAPTI. 20 FUTBOLCU ALIYOR 1’İ İYİ ÇIKIYOR”

Trabzonspor’u takip eden birisin. Sence Trabzonspor transfer hatası yaptı mı?

Trabzonspor çok fazla transfer hatası yapıyor. Trabzonspor 20 transfer yapıyor içlerinden 1 tanesi iyi çıkıyor. Çok hata yapıyorlar ama inşallah Trabzonspor kendine gelecek ve iyi transferler yapacak.

-“HACIOSMANOĞLU BENİ SEVİYORDU BEN DE ONU SEVİYORDUM”

Transfer konusunda hiç Trabzonspor ile görüştün mü?

Ben hem antrenörüm hem de menajerim. Sezon başında ben Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nu aradım. Çünkü ben burada oynarken başkan ile benim aram çok iyiydi. O beni çok seviyordu ben onu çok seviyordum. Ama görüşemedik…

-“HACIOSMANOĞLU’NU ARADIM, BENİ BURAK GÜRDAL’A YÖNLENDİRDİ”

Konuşabilseydin ne söyleyecektin başkana?

Görüşemedik derken öyle değil… Ben zaten konuştum başkanla. Futbolcuları sundum. Başkan da bana Burak Gürdal’ın numarasını verdi. Burak Gürdal ile görüş dedi. Ben Burak’ı aradım. Burak beni kabul etmedi. Kendi transferlerini yaptı.

-“KARDEŞİMİ TRABZONSPOR’A ÖNERDİM, BURAK GÜRDAL ALMADI. ŞİMDİ LYON’DA OYNUYOR”

Ses kaydı kapalıyken, elimde müthiş 3 futbolcu var ve hepsi de benim stilimde futbolcu, demiştin. İsimlerini söylemek ister misin?

Ben başkana da söyledim… LassBangoura, İbrahimaTraore, Muhammed Yattara, SeydouBasuma… Bunlar müthiş futbolcular. Bunları buraya getirmek istiyorum. Hepsi genç. Maalesef olmadı. Burak ile konuşmak istemiyorum. Benim başkan ile aram çok iyi. Ben direk başkanla konuşmak istiyorum. Ama inşallah gelecek sezon olur.

-“BAŞKAN HACIOSMANOĞLU’NA YARDIM ETMEK İSTEDİM AMA MAALESEF OLMADI”

Hacıosmanoğlu’nun başkanlığını nasıl değerlendiriyorsun?

Yani… Hacıosmanoğlu iyi bir insan. İşini seviyor. O yüzden, ben başkan olduğunu duyunca ben onu hemen aradım. Ona yardım etmek istedim. Maalesef olmadı…

-“ÖLÜMÜNE KADAR…”

Trabzon şehri hakkında neler söylemek istersin?

Trabzon’u çok seviyorum. Burada yaşamak istiyorum. Ölümüne kadar burayı çok seviyorum.

-“O KUPAYI UNUTAMIYORUM”

Trabzon’da unutamadığın herhangi bir anı var mı?

Çok şeyler var. Biz Türkiye Kupasını aldık ve herkes bizi karşıladı. Ben o kupayı unutamıyorum.

Başka mesleğin var mı? Antrenörlük ve menajerlik dışında…

Müteahhitim… (Gülüyor)

Kaynak: Sporx Röportaj: Yavuz Atalay
Editör: TE Bilişim