Son günlerde internet dünyasını kasıp kavuran ve adından sıkça söz ettiren Tarık İhtiyar ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.  Karadeniz’in sevilen sanatçısı ile yaptığımız söyleşiyi siz değerli   okurlarımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendisi ile neler mi konuştuk? Buyurun hep birlikte okuyalım…

Öncelikle, sitemizin okurları için kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz? Tarık İhtiyar Kimdir?
9 Şubat 1989 yılında Trabzon’ un Of ilçesinde doğdum. İlköğretimimi Of Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulunda tamamladım, Lise öğrenimine Araklı Anadolu Öğretmen Lisesinde devam ettim. Şu anda Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünde eğitimime devam etmekteyim.
Kendinizde en sevdiğiniz özelliklerinizi ve sevmediğiniz özelliklerinizi sıralar mısınız?
Aileme bağlılığım, düzenli bir hayat yaşama isteğim, futbolu sevmeyişim, arkadaş ortamında kabul görmem beni mutlu eden özelliklerden bazıları.
Biraz gevezeyimdir :) yerinde duramayan bir tipim, insanlara kolay kanıyorum ve sürekli aldanıyorum, çok kolay sinirleniyorum, konuşmalarımda çok hızlı olduğumdan insanların beni anlamaması beni üzüyor :)   ha birde başa çıkamadığım kilolarım :) 
Şarkılarınız internet ortamında oldukça yoğun paylaşılıyor. Özellikle Karadenizliler tarafından çok seviliyorsunuz. Tanınmaya başladığınız sıralarda yaşadığınız ilginç anlar oldu mu?
Tabiî ki zamanla gelişen bir durum olduğu için ve bu duruma alışkın olmadığım zamanlarımda bana karşı duyulan hayranlık tuhafıma gidiyordu, çünkü hiçbir zaman yaptığım işin bu derece hayranlık uyandıracağını tahmin etmemiştim, sadece zevk aldığım için müzikle uğraşıyordum. 
İnternette meşhur olan ‘Sopa Kestum” şarkısının hikâyesini anlatır mısınız?
Çok enteresan bir şarkı ve soru :) nerden başlasak ki ?
Özgür Selçuk’ un seslendirdiği yunanca olan parçayı  ‘’stopa kesto sana leo stoyalomin ka tevis’’ arkadaş ortamında otururken bir arkadaşımızın seslendirmesi üzerine gırgır mayetinde parçayla değişiklik yaptı bir abimiz sonra devamı geldi ve kamera kaydına alındı ardından sosyal paylaşım sitesi olan youtube’ a yüklendi ve olan oldu, açıkçası söylemek gerekirse yunanca kelimeleri dilim çeviremiyordu bize yakın kelimelerle oynama yaptık ama çok sevildi J
Neden Müziği seçtiniz, ailenizde müzikle ilgilenen biri var mı?
Profesyonel olarak ailemde müzikle ilgilenen yoktu ama sesi güzel bir ailem var. Özelliklede annecim. Beni yönlendiren ve temeli sağlayan mimar annemdi.
Peki ikinci adımda ne yapman gerektiğine dair bir taslak var mı aklınızda ? (Albüm çalışması gibi)
Öncelikle önümde engel olarak gördüğüm okulum ve askerlik var,  bunları aştıktan sonra albüm ile ilgili yoğun çalışmalara girişeceğim, aslında albüm en son hedefimiz olmalı yaptığınız işi albümle taçlandırmalıyız bunun içinde biraz daha zamana ihtiyacım var. Bu tacı hak etmek için çok fazla emek sarf ettiğim de söylenemez. Sebebi ise yukarıda belirttiğim gibi bazı sorumluluklarımın olması.
Karadeniz müziği hakkında neler düşünüyorsunuz?
Günümüz Karadeniz Müziği gerçekten çok güzel yüreklerle yukarılara taşınmakta.  Temennim bu yüreklerin yanında yer alarak, bu zor ama tatlı yükü omuzlamaktır. Karadeniz müziği otantikliğini bozmadan çağdaş müzikle birleştirilmesiyle daha geniş kitlelere hitap edebileceğini ve ülkemizde Karadeniz müziğinin daha da ileri seviyeye taşınacağını düşünmekteyim. Bunun oluşması içinde özellikle anonim eserler ve yöremizin büyük üstatlarının taş plaklarda ve kaset kayıtlarında kalmış eserlerini siz dinleyicilerimizle buluşturmak birinci hedefimiz olmalı.

Şarkıları okurken neler hayal ediyorsunuz?
Her eserde farklı bir duygu var ve o duyguyu yakaladığım anda onu yüreğimde hissettiğim an sevgiliyle sevişircesine hayaller kurarak hakkını vermeye çalışıyorum. Ama tek bir sorun var oda bu duyguyu her zaman yakalama fırsatım olmuyor sevgili ya bu nazına denk geldiğimiz de oluyor.
Yaz sezonlarında Karadeniz’den ilgi görüyor musunuz?
Üniversite bahar şenlikleri ve yurt dışı etkinlik davetleri alıyoruz, bunları fırsat buldukça değerlendirmeye çalışıyoruz.
Müziğinizi Karadeniz kültür ve dilini aktarmada bir araç olarak görüyor musunuz?
Müziğin evrenselliğini ve nasıl bir kültürel etkileşime sebep olduğunu tartışmaya gerek yok. En basitinden gam gam style’ı örnek gösterebiliriz. Müzik bir yörenin folklorunu, yasını, eğlencesini, dilini, giyim kuşamını, yemek kültürünü, yaşama biçimini ve aklıma gelmeyen birçok özeliğini yansıtır ve bunların aktarılmasına yardımcı olur; müzik bunların aktarılması için biçilmiş kaftandır.
Müzik hayatınızın dışında nelerle ilgileniyorsunuz? Günlük hayatınızda neler yamaktan keyif alırsınız?
Boş kaldığım zamanım pek yok, yinede fırsat buldukça balık tutmaya zaman ayırıyorum, arkadaşlarım ve yakın çevremle gezi planları yapmayı ve tabiî ki bunları uygulamayı seviyorum, fotoğrafçılığa merak saldım birde bu aralar bunun için kurs alıyorum. Şükretmeyi bilenlerdenim aldığım nefesten bile keyif alıyorum.
Hayata bakış açınız ve amacınız nedir? Hayatta olmazsa olmazlarınız neler?
Hedefim destek almaksızın kendi ayaklarımın üzerinde durabilmekti, sahip olduğum maddi ve manevi değeri olan hayallerimin bir kısmını çoktan gerçekleştirdim bu şekilde devam edersem de hedeflerime bir bir ulaşacağımı anladım, altında yatan sır ise sadece azim! Olmazsa olmazlarımdan bir tanesi de dürüstlüktür.
Hadi bize en büyük kusurunuzu söyleyin.
Açık sözlüyüm içimden ne geçerse dilimden de o çıkar ve çabuk sinirleniyorum kırdığım çok kalp oldu.
Kendinizi billboardlarda, TV'de, gazetelerde görünce ne hissediyorsunuz?
Mutlu oluyorum :)
Hayalinizdeki aile fotoğrafı nasıl?
En az 3 çocuk :) ( şahsi değil devlet politikası), geniş bir karavan ve bahçeli bir müstakil ev.
Mükemmel aşk ne sizin için?
Yaşadığım aşk .
 
Küçük bir oyun oynayalım. Size bir kelime söyleyeceğim, aklınıza gelen ilk şeyi söyleyeceksiniz.

Sahne 
Sevenlerim
Mutluluk 
Gerçekleşen hayaller
Şöhret 
Çok uzak
Para 
Huzur var
Yemek 
Kilo
Bir tek ... eksik: 
O
Aklın mı yoksa aşkın mı?
Aklım
Evlenmek isterim çünkü
Düzenli hayatı seviyorum
Büyük olay çıkarabilirim çünkü
Çok sinirliyim
Ben farklıyım çünkü
Ofluyum
Âşık olurum çünkü
Aşk en güzel şey

Tarık İHTİYAR,

Nereden giyer? 
Kendime ne yakıştırırsam oradan giyinirim. Kesinlikle marka takıntım yok
Ne yemek sever? 
Yemek seçmem
En son okuduğu kitap?
 Ya evde yoksan / cemal safi
En son seyrettiği film? 
Kelebeğin rüyası
En son ne zaman balık ekmek yedi?
Nerden anladın şuan elimde :)
En son ne zaman İstanbul sokaklarında saatlerce yürüdü?  
01.02.2013
En son ne zaman piknik yaptı?
Hatırlamıyorum
En son ne zaman ağladı? 
Hatırlamıyorum
En son ne zaman doya doya güldü? 
Ev arkadaşım Şükrü’ nün esprilerine hala gülmekteyim.
En son ne zaman spor yaptı?
Sürekli spor yapmaya çalışıyorum.
Bazen yoğun tempodan nefes almayı unuttuğu oluyor mu? 
:)
En sevdiği aktivite nedir? 
Arkadaşlarımla zaman geçirmek.
En nefret ettiği aktivite nedir?
Evde oturmak
Sağlığıyla yeterince ilgileniyor mu?
Annemin baskıları doğrultusunda eh işte.   

Teşekkürler