Trabzonspor’da geçen sezonu İngiltere Premier Lig ekiplerinden Sunderland’da kiralık olarak geçiren ve bu yıl bordo-mavililere geri dönen Celustka, 250 bin Euro bedelle sözleşmesi feshedildikten sonra dün Almanya 2. Lig ekiplerinden Nürnberg ile anlaşmaya vardı. Alman ekibi bu transferi dün resmi internet sitesinden duyururken Çek futbolcuya hocası Valerien Ismael’den övgü dolu sözler geldi. 

Alman basınına yansıyan haberlere göre; 

Son iki maçlarında 5-1 ve 1-0’lık skorlarla yenildiklerinin hatırlatılması sonrasında Ismael, “Celuska, Şampiyonlar ligi deneyimi olan bir oyuncu. Sağ ve sol bek mevkiinde oynayabilen başarılı bir oyuncu. O takımımıza büyük katkı sağlayacak” dedi. 

Alman ekibinin Celustka ile transfer döneminde ilgilendiği ortaya çıkarken bu noktada bonservisi ile beraber almak istemediği ve Çek oyuncunun da boşa çıkmasını beklediği öğrenildi. Celustka’nın boşa çıkması ile birlikte Nürnberg’in planlarını gerçekleştirerek oyuncuyu da transfer ettiği kaydedildi. 

Trabzonspor’da Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Avusturya kampından sonra Çek oyuncuyu kadroda düşünmediği için transfer görüşmesi yapmasına izin verilmiş ardından da yapılan anlaşma gereği 250 bin Euro bedelle sözleşmesi feshedilmişti. 

Celustka'nın Nürnberg'in önümüzde ki hafta oynanacak Union Berlin maçında sahada olması bekleniyor. 
Editör: TE Bilişim