Trabzonspor maçlarını Şenol Güneş Stadı'nda oynamaya devam ederken, yaşanan büyük kriz farklı belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Gençlik Spor Müdürlüğü yetkilileri Bordo Mavili kulübün şu anda tek maçlık kiralama yaptığını ve bu nedenle mevzuata göre isim veremeyip, loca satamayacağını vurgularlarken, seyirci payının da yüzde 12'lik bölümünü alamayacağı görüşünü savunuyorlar.

AVNİ AKER TESLİM EDİLMEDİ

Trabzonspor ile devlet arasında varılan anlaşmaya rağmen henüz Avni Aker Stadı'nın teslim edilmemesi de ayrı bir problem olarak gündemdeki yerini koruyor. Bordo Mavili Kulüp bu devire yanaşmadığı gibi yol haritası da göstermiyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nın teslimatı gerçekleşmediği için Şenol Güneş Stadı da devralınamıyor.

AYLIK MASRAF 2 MİLYON TL

Stadın aylık masrafının 2 milyon TL.'yi bulması sadece elektrik için 750 bin TL.'lik faturanın bulunması Trabzonspor cephesinin geri durmasındaki en büyük sebebi oluşturuyor. Elektrik faturasının yükselmesinde özellikle zeminle ilgili kurutma ve güneş ışığı özelliği taşıyan yeni yatırımların etkili rol oynadığı kaydediliyor. Devlet kanadından yapılan davetlere rağmen kulüp henüz konuya olumlu yaklaşmıyor. Krizin nasıl aşılacağı merakla bekleniyor.

EKSPRES