Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, taraftarı önünde Demir Grup Sivasspor'u konuk etti. 90 dakikada sonunda Demir Grup Sivasspor, Trabzonspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Demir Grup Sivasspor'un gollerini 45+2. dakikada Hakan Arslan ve 90. dakikada Kone kaydetti.

Bu sonucun ardından Demir Grup Sivasspor puanını 44'e çıkarırken, Trabzonspor 46 puanda kaldı.

Trabzonspor ligde gelecek hafta Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Demir Grup Sivasspor ise gelecek hafta sahasında Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Mücadele hareketli başladı. Henüz 17. dakikada gelişen Trabzonspor hücumda Burak Yulmaz ceza sahası içinde topla buluştu. Daha müsait olan Yusuf Yazıcı'ya pasını çıkardı. Yusuf altıpasta vuruşunu yaptı ancak kaleci gole izin vermedi.

İlk yarıda topla daha fazla oynayan taraf Trabzonspor olurken, Sivasspor daha çok hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın 39. dakikasında Trabzonspor'da zorunlu bir değişiklik yaşandı. Sakatlanan Uğur Demirok yerine oyuna Jose Sosa girdi.



İLK YARIDAKİ TEK GOL SİVASSPOR'DAN GELDİ

İlk yarının sonları oynanırken 44. dakikada ceza sahası içinde yaşanan karambol sonrasında top sol sola açıldı. Altıpasa yakın noktada Novak vuruşunu yaptı ve top direkten geri döndü. Devamında savunma tou uzaklaştırdı. 45+2. dakikada sağ kanattan gelişen Sivasspor hücumunda Bifouma topla buluştu. Bifouma'nın ceza sahasına ortasında Hakan Arslan yaptığı kafa vuruşunda topu ağlara gönderdi. İlk yarıyı Sivasspor, rakibi karşısında 1-0 önde kapattı.

Trabzonspor ikinci yarıya çok iyi başladı. 50. dakikada sol kanattan Yusuf'un ceza sahasına ortasında Burak Yılmaz müsait pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

SİVASSPOR SON DAKİKALARDA FARKI İKİYE ÇIKARDI

Bordo-mavili ekip ilerleyen dakikalarda baskısını arttırdı ancak yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi. 80. dakika Sivasspor'un 1-0 üstünlüğü ile geçildi.

Sivassopr, 90 dakikada etkili geldi. Ceza sahasına havalandırılan topu Kone kontrol etti. Kone etkili vuruşunda topu ağlara gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı.

Kalan sürede başka gol olmadı. 90 dakika sonunda Sivasspor, deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti.