UEFA Avrupa Ligi J Grubu 2. maçında İtalya temsilcisi Lazio ile karşılaşacak olan Trabzonspor, 19 yıllık bir aranın ardından rakibiyle tekrar kozlarını paylaşacak. Bordo-mavililer, 1994-1995 sezonunda UEFA Kupası 3. turunda karşılaştığı Lazio'ya ilk maçta sahasında 2-1, ardından deplasmanda da aynı sonuçla yenilerek kupaya veda etmişti. Yarınki maç hem gruptan çıkma hem de rövanşı alma adına hayati öneme sahip. İlk maçında deplasmanda Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol'u 2-1 yenerek grupta ilk haftayı lider kapatan Trabzonspor, yarın da Lazio'yu yıkarak büyük bir avantaj sağlamak istiyor. Bordo-mavili takımda teknik direktör Mustafa Akçay, takımını galibiyet parolası ile maça hazırlıyor.

RAKiBi EZBERLETTi
Akçay, yardımcısı Hamdi Zıvalıoğlu'nun analiz ettiği rakibin iyi ve kötü yönlerini oyuncularına ezberletti. Akçay'ın futbolcularını rakibin isminden çekinmemeleri konusunda uyardığı öğrenilirken, sakatlığı büyük ölçüde geçen Colman ile birlikte 6 yabancının sahada olması bekleniyor. Akçay'ın özellikle rakibin etkili orta saha oyuncularına karşı, hücum hattından sık sık savunmaya yardım etmelerini istediği belirtildi. Akçay dün 
idman öncesi takımı topladı ve şu tarihi konuşmayı yaptı:

GRUPLARA KALMAK BiZE YETMEZ
Tarihimizde ilk kez bir ilki başararak Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başardık. Bu belki büyük bir başarıdır ama bize yetmez. Lazio karşısında alacağımız galibiyet; bizi öne geçirir, marka değerimizi yükseltir, kulübe ekonomik katkı sağlar. Yani bir taşla üç kuş vurmuş oluruz. Bunun için de elimizde bir fırsat var. Kendi sahamızda gruptaki en büyük rakibimiz Lazio ile karşılaşacağız. Kazandığımız zaman neler olacağını hayal edin. Sahaya çıkın ve dosta düşmana nasıl bir takım olduğumuzu gösterin."