Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda Kardemir Karabükspor’a 4-0 yenilen ve bu sezon 6 haftada 4 mağlubiyete karşın 2 galibiyet alabilen Trabzonspor’a yerel basın tepki gösterdi.

Karadeniz gazetesi, yenilginin ardından "Buyurun cenaze namazına! Trabzonspor’un ruhuna El Fatiha!" başlığını atarken, "Bir zamanlar rakip tanımayan Trabzonspor efsanesi göz göre göre eriyor. Sıradan takım kimliğine bürünen bordo-mavililer artık Alanya, Karabük gibi takımlardan bile fark yiyor. Taraftarların gözünden ise yaş eksik olmuyor." ifadesine yer verdi.

Sesimiz Trabzon gazetesi ise "Yazık" başlıklı haberinde "Trabzonspor’da kabus devam ediyor. Konya galibiyetiyle yalancı bahar havası estiren bordo-mavililer, dün deplasmanda Karabük’e 4-0 yenildi ve taraftarlarını kahretti." yorumunda bulundu.

Karadeniz’den Günebakış gazetesi "Rezalet!" başlığıyla maç haberlerine yer verirken "Ligin yeni takımı Alanya’dan 3 yiyen Trabzonspor, Karabükspor’dan da 4 yedi." ifadesini kullandı. Karadeniz’de İlkhaber gazetesi de "Kabus!" başlığıyla değerlendirdiği Kardemir Karabükspor yenilgisine ilişkin haberinde, alınan mağlubiyetler karşısında taraftarların üzüntüsüne dikkati çekti.
Kuzey Ekspres gazetesi "Güle Güle Yalan" başlığını attığı haberde, "Trabzonspor dikiş tutturamıyor. Karabük’te hem oyun hem de skor olarak bozgun yaşayan bordo-mavililer gelecek haftalar için de umut vermedi." değerlendirmesinde bulundu.

Taka gazetesi "Bu Takım Ölmüş Ağlayanı Yok", Karadeniz’de Sonnokta gazetesi ise "Acıların Takımı Olduk" başlığıyla verdikleri haberde Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor karşısında alınan farklı mağlubiyetler eleştirildi.